Handig

Hier moet je op letten bij het kopen van een printer

0
Als je een printer gaat kopen, dan word je waarschijnlijk overspoeld met verschillende aanbiedingen van verschillende printers, die allemaal hun eigen kenmerken en voor- en nadelen hebben. Hoe zorg je nou dat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe printer, en welke kenmerken je vooral direct moet vergeten? We geven je een overzicht in dit artikel.

De hoeveelheid prints

Het is goed om na te denken over hoe veel je je printer zal gaan gebruiken. Als je elke week meerdere wetenschappelijke artikelen moet uitprinten, dan gebruik je je printer misschien meer intensief dan wanneer je zo nu en dan een document uitgeprint moet hebben. Het is belangrijk om dit te weten, omdat sommige printers relatief duurder qua aanschaf zijn maar op de lange termijn relatief veel goedkoper uitkomen. Andere printers werken weer andersom: die zijn misschien relatief goedkoper qua aanschaf, maar duurder in onderhoud en duurder per geprint papier.

Inkjet printer

Vervolgens is er nog een belangrijke keuze wat gemaakt moet worden op het gebied van printers. Bij een inkjet printer worden er door de printer afdrukken op papier gemaakt doordat de printer continue kleine hoeveelheden inkt op het papier spuit. Dit gebeurt wel steeds in een bepaald patroon, maar door de toediening van kleine elektrische schokjes kunnen deze patronen op pandere manieren geplaatst worden. Inkjet printers werken met cartridges, zoals een hp inktcartridge. In deze cartridges zit vloeibare inkt. Zorg er wel voor dat je cartridges aanschaft van de printer waarvoor deze bedoeld zijn. Verkeerde cartridges in de verkeerde printers kunnen zorgen voor een kapotte printer.

Lasterprinter

Een ander type printer is een laserprinter. Deze werken met een andere techniek. In plaats van vloeibare inkt via cartridges en naalden, wordt de inkt op papier aangebracht met poederinkt en een soort ‘drum’. Dit is een elektrisch geladen rol die over het papier wordt gewalst. Het poeder blijft op deze manier op het papier liggen en wordt zo een print. Laserprinters gebruiken dan ook geen cartridges, maar toners. In deze toners bevindt zich dus de dosering van de poederinkt.

Slimme printers

Old school printers hebben niet alle moderne mogelijkheden die ‘nieuwere’ printers wel hebben. Als je het belangrijk vindt dat je een slimme printer hebt die bijvoorbeeld gemakkelijk foto’s vanaf je telefoon kan printen via WiFi, dan is het misschien beter om te zoeken naar een printer met meer moderne mogelijkheden. Heb je simpelweg een printer nodig voor af en toe een zwart-wit print, dan hoef je je hier waarschijnlijk niet mee bezig te houden.

Dit is het verschil tussen crossfit en de sportschool

Vorig article

Jouw bedrijf future proof digitaliseren

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig