Handig

Kitten doe je zelf met behulp van deze zes stappen

0

Door het kitten van naden en kieren zorg je ervoor dat er geen tocht en vocht je huis binnenkomt. Je kunt het ook gebruiken om materialen aan elkaar vast te lijmen. Kit blijft een lange tijd zitten, maar er komt een moment dat het losraakt of versleten is. Het is belangrijk dat er dan opnieuw gekit wordt. Dit kan je makkelijk zelf doen. Weet je niet precies hoe dit moet? Wij vertellen in zes stappen hoe jij zelf kan kitten. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Oude kit verwijderen

Je komt erachter dat kit is versleten of losgeraakt; daarom is opnieuw kitten noodzakelijk. Allereerst moet het oude kit verwijderd worden. Dit kan je gemakkelijk doen met een stanleymesje. Maak een snee in de kitrand en trek de reep er helemaal uit. De restanten die achterblijven kun je daarna wegschrapen.

Gebruik de juiste kit

Er zijn allerlei soorten kit verkrijgbaar. Het is belangrijk om te bepalen welke kit jij nodig hebt voor jouw klus. Voor het dichten van kieren wordt gebruik gemaakt van siliconen- of acrylaatkit. Acrylaatkit is overschilderbare kit en wordt vaak gebruikt voor het afdichten van naden bij raam- en deurkozijnen. Siliconenkit is daarentegen niet overschilderbaar en wordt vaak gebruikt voor badkamers.

Zorg voor een schone ondergrond

Voordat je gaat beginnen moet je ervoor zorgen dat de ondergrond schoon en droog is. Je kunt deze het beste schoonmaken met een sopje. Heb je dit gedaan? Maak de ondergrond dan helemaal droog.

Gebruik een kitpistool

Kit kun je aanbrengen vanuit de tube, maar met het gebruik van een kitpistool krijg je een meer gelijkmatige dosering. Door de randen af te plakken met bijvoorbeeld schilderstape, creëer je een extra mooi resultaat.

Breng de kit aan

Nu alle voorbereidingen zijn gedaan, kun je beginnen met het aanbrengen van de kit. Doe dit in een soepele en vloeiende beweging. Wanneer je voor de eerste keer kit kan het nog een hoop geklieder worden, maar dat is geen probleem.

De kitrand afstrijken

Nu je de kit hebt aangebracht, moet je nog een laatste stap uitvoeren. Het overtollig kit moet weggehaald worden. Dit kan je thuis makkelijk doen met een lepeltje. Ga een paar keer langs de kitrand om er zeker van te zijn dat het glad is. Nadat je dit enkele keren hebt gedaan kun je de tape weghalen. Tot slot strijk je de kitrand nog één keer af om te zorgen voor een optimaal eindresultaat.

Wat is op dit moment de goedkoopste energieleverancier? 

Vorig article

Drie tips voor meer naamsbekendheid!

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig