Handig

Veilig op je scooter rijden met deze 5 tips

0

Het is heerlijk om te touren op je scooter. Vanaf 16 jaar mag je rijden op een bromfiets of scooter. Hiervoor moet je wel eerst je bromfietsrijbewijs halen. Veilig rijden begint bij een goede scooter en de juiste uitrusting. In deze blog lees je 5 tips. Lees snel verder!

1. Investeer in een helm

Onze eerste en misschien wel belangrijkste tip is om te investeren in een helm. Houd hierbij rekening met het materiaal van de helm, de maat en de pasvorm. Kijk ook even op het labeltje aan de binnenkant of de helm een E-keurmerk heeft. Dit veiligheidskeurmerk geeft aan dat de helm uitgebreid getest is en dat de veiligheid is bewezen. Dat is fijn om zeker te weten. Kies bij voorkeur niet voor een tweedehands exemplaar. Een helm die al een keer is gevallen is namelijk een stuk minder betrouwbaar.

2. Rem met beleid

Veel beginnende scooterrijders knijpen alleen de voorrem in als ze hard moeten remmen. De kans dat je dan onderuit gaat en valt, is groot. Maak er daarom een gewoonte van om altijd te remmen met het achterwiel. Wel kun je bijremmen met de voorrem als dat nodig is.

3. Controleer de banden

Wanneer je veilig op je brommer wilt rijden is het van belang om regelmatig de banden van de bromfiets te controleren. Banden met te weinig profiel kunnen de kans op een valpartij vergroten. Door slechte schokdempers kunnen de banden sneller slijten. Laat dus ook regelmatig de schokdempers even controleren.

4. Sluit een scooterverzekering af

Ben je de trotse eigenaar van een scooter, dan ben je verplicht om een scooterverzekering af te sluiten. Hiermee ben je goed verzekerd bij diefstal en schade. Dat scheelt weer een zorg! Heb je nog geen verzekering op het oog? Kijk dan eens bij InShared. Bij deze online verzekeraar vind je betrouwbare verzekeringen voor een prikkie.

5. De laatste check

Voordat je op je scooter springt, is het een goed idee om je verlichting te checken. Zo weet je zeker dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Kijk ook meteen of je rem- en knipperlichten het optimaal doen. Werkt de verlichting niet? Laat het dan zo snel mogelijk maken.

Waarom is koken op inductie gezonder dan koken op gas?

Vorig article

Geld én tijd besparen? Begin met online boekhouden

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig