BlogsHandig

Welk telefoonabonnement past bij jouw budget, gebruik en voorkeuren?

0

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder gsm en een telefoonabonnement, maar precies de goede oplossing vinden, dat is niet bepaald eenvoudig. Het enorme aanbod aan telefoonabonnementen zorgt dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kan je wel degelijk snel een zakelijk abonnement vinden dat bij jouw situatie past wanneer je rekening houdt met een aantal factoren. Hieronder lees je daar meer over!

1. Je budget

Het spreekt voor zich dat je eerst en vooral let op je budget, want dat bepaalt grotendeels hoeveel GB je kunt downloaden via je abonnement, hoeveel sms's je kunt versturen en meer. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat duurdere abonnementen altijd beter zijn, want dat hangt dan weer af van waar je naar op zoek bent.

Tegenwoordig bestaan er heel wat interessante acties en aanbiedingen voor telefoonabonnementen. Zo bespaar je vaak geld op een nieuw toestel als je er een abonnement bij koopt. Andere telecomproviders bieden dan weer korting wanneer je kiest voor een langdurig contract. Ga dus vooral op zoek naar financieel interessante mogelijkheden, want die zoektocht loont de moeite.

2. Je verbruik

Ben je iemand die de hele dag door het internet gebruikt via je gsm of zit je slechts sporadisch op sociale media-apps als Facebook en Instagram? De gemiddelde Nederlander zit tegenwoordig al meer dan 114 minuten per dag op Social media apps. Op basis van jouw gewenste verbruik vind je heel wat verschillende abonnementen.

Hetzelfde geldt voor zij die onbeperkt sms'jes willen kunnen sturen, maar er zijn ook mensen die dat nauwelijks doen. Houd er rekening mee dat een groter verbruik meestal hogere kosten met zich meebrengt!

3. Jouw persoonlijk situatie

Een andere belangrijke factor bij de zoektocht naar een goed telefoonabonnement is de context waarin je het zal gebruiken. Over het algemeen zijn er twee mogelijkheden:

  • Een privé-abonnement
  • Een zakelijk abonnement

Privéabonnementen zijn doorgaans een stukje goedkoper, maar een zakelijk abonnement biedt dan weer heel wat extra mogelijkheden. Deze laatste optie is vooral interessant voor bedrijven met meerdere werknemers in loondienst. In veel gevallen krijg je dan ook een 24/7-klantenservice of andere voordelen die de hogere prijs waard zijn.

Twijfel je nog tussen zakelijk of particulier? Dan is een consumentenabonnement misschien geen slecht idee, dat in feite voordelen biedt in beide situaties. Onderzoek wel altijd eerst de voorwaarden bij je telecomprovider, zodat je geen miskoop begaat!

4. Voor één of meerdere personen

Zoals gezegd is een zakelijk abonnement interessant voor ondernemingen met werknemers in loondienst. Ze moeten veilig naar de cloud kunnen inloggen en overal bereikbaar zijn.

Maar er zijn nog andere situaties waarin een uitgebreider en duurder abonnement de beste optie is. Denk maar aan een gezin of huishouden.

Als je meerdere telefoonabonnementen afsluit op eenzelfde adres, geniet je bij veel providers van gezinskorting. Op die manier surft en sms't bijvoorbeeld iedereen in je huishouden onbeperkt, terwijl de kosten wel lager liggen dan wanneer je afzonderlijke abonnementen zou afsluiten.

Kies het beste abonnement voor jouw voorkeur

Of je nu een particuliere gebruiker bent en nauwelijks op je smartphone zit of juist heel wat mobiele data nodig hebt voor je bedrijf, er zijn altijd mogelijkheden. Gebruik bovenstaande tips om het beste telefoonabonnement te vinden! 

 

Kantoorartikelen voor een fijne werksfeer!

Vorig article

SEO en duurzaamheid; dit zijn 7 manieren waarop deze sectoren samenkomen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs