BlogsHandigViral

Het Amerikaanse bedrijf dat in de jaren 30 achtergrondmuziek produceerde

0
Het Amerikaanse bedrijf dat in de jaren 30 achtergrondmuziek produceerde

Vandaag duiken we in de wereld van Amerikaanse achtergrondmuziek en richten we ons specifiek op een bedrijf dat een pionier was in deze branche – Muzak. Dus leun lekker achterover, ontspan en geniet van deze informatieve en ongedwongen reis door de geschiedenis van Muzak.

Muzak, de koning van de achtergrondmuziek

Als je ooit in een lift hebt gestaan, een winkelcentrum hebt bezocht, of zelfs een telefoongesprek hebt gevoerd terwijl je naar muziek luisterde, ben je waarschijnlijk in aanraking gekomen met Muzak.

Dit Amerikaanse bedrijf heeft tientallen jaren lang de markt voor achtergrondmuziek gedomineerd en heeft een grote invloed gehad op hoe we muziek consumeren.

Geschiedenis van Muzak

De geschiedenis van Muzak gaat terug tot de jaren 1920, toen het werd opgericht door George Owen Squier, een Amerikaanse generaal. Het idee achter Muzak was om muziek te gebruiken als een manier om de productiviteit op de werkvloer te verhogen.

Het bedrijf begon met het verzenden van muziek via telefoonlijnen naar bedrijven, winkels en andere openbare ruimtes.

In de jaren 1930 en 1940 groeide Muzak snel en breidde het zijn activiteiten uit om op maat gemaakte muziekprogramma’s te leveren aan verschillende bedrijven. Ze ontwikkelden zelfs speciale muziekgenres die waren afgestemd op specifieke omgevingen, zoals “liftmuziek” en “winkelmuziek.”

Oprichter van Muzak

George Owen Squier, de oprichter van Muzak, was een visionair die geloofde in de kracht van muziek als een hulpmiddel om menselijk gedrag te beïnvloeden. Hij was een uitvinder en had meerdere patenten op zijn naam, waaronder een voor de “Muzak-machine” – een apparaat dat muziek via telefoonlijnen kon verzenden.

Squier wilde de manier waarop mensen naar muziek luisterden veranderen en creëerde Muzak als een manier om de sfeer en stemming in openbare ruimtes te beïnvloeden.

Hij geloofde dat het afspelen van de juiste muziek op de juiste plek mensen gelukkiger, productiever en meer ontspannen zou maken.

Muzak maakte speciale liftmuziek playlists

Het nalatenschap van Muzak

Hoewel Muzak de laatste jaren zijn dominantie op de markt voor achtergrondmuziek heeft verloren, heeft het bedrijf een blijvend erfgoed achtergelaten. Het heeft de weg geëffend voor het concept van achtergrondmuziek en heeft beïnvloed hoe we muziek ervaren in verschillende omgevingen.

Tegenwoordig zijn er talloze bedrijven actief in de productie van achtergrondmuziek en audioprogramma’s, maar Muzak was een van de eersten die deze markt betrad en populair maakte. Het heeft veranderd hoe we naar muziek luisteren in openbare ruimtes en heeft ons bewust gemaakt van de invloed die muziek kan hebben op onze stemming.

Je moet wel oppassen als je zomaar een muziekje van het internet plukt en deze gebruikte in een openbare ruimte. Je moet namelijk betalen voor veel muziek en je mag dit dus niet zomaar gebruiken.

Conclusie

Muzak, het Amerikaanse bedrijf dat achtergrondmuziek produceerde, heeft een aanzienlijke invloed gehad op de muziekwereld. Het heeft de manier waarop we naar muziek luisteren in openbare ruimtes veranderd en heeft ons bewust gemaakt van de kracht van muziek om de sfeer en stemming te beïnvloeden.

Hoewel Muzak zijn dominantie op de markt voor achtergrondmuziek heeft verloren, blijft het een belangrijke speler in de geschiedenis van de muziek. Dus de volgende keer dat je ergens achtergrondmuziek hoort, neem even de tijd om aan Muzak te denken en de invloed die ze hebben gehad.

Mag je op kunstgras voetballen met vorst?

Vorig article

In welke winkels kun je je videoband omzetten naar dvd of usb?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs