Geld

Alles wat je moet weten over de KKC lening

0

Als zelfstandig ondernemer is het in deze tijd niet makkelijk om je hoofd boven water te houden. Ook in het bedrijfsleven zijn de gevolgen van het coronavirus namelijk merkbaar. In veel branches vallen rake klappen, waardoor sommige bedrijven op omvallen staan. Heb jij ook moeite om aan betalingsverplichtingen te voldoen vanwege de coronacrisis? Dan zoek je mogelijk naar manieren om jouw bedrijf op de been te houden. Een KKC lening biedt in dat geval mogelijk uitkomst. De kans bestaat dat je hier nog niet eerder van gehoord hebt. Toch kan het jouw bedrijf uit de brand helpen. Daarom vertellen we je hier alles wat je moet weten over de KKC lening.

Wat is het precies?
De KKC lening is bedoeld voor het segment kleinbedrijf en wordt beschikbaar gesteld door banken in samenwerking met de RVO. Deze regeling, ook wel bekend onder de naam Kleine Kredieten Corona garantieregeling, is afgestemd op ondernemers die gevolgen van de coronacrisis ondervinden. Zij kunnen tot 50.000 euro coronafinanciering aanvragen. Het minimale bedrag van een KKC lening is 10.000 euro. De overheid staat, net als bij de BMKB-C regeling, garant voor de KKC regeling.

De belangrijkste uitgangspunten van de regeling
Valt jouw onderneming binnen het segment kleinbedrijf? Denk dan niet direct dat je standaard een KKC lening af kunt sluiten. Dit is namelijk niet het geval. Net als bij andere leningen gelden er bij deze lening namelijk ook een aantal uitgangspunten. Zo mag het leenbedrag bijvoorbeeld maximaal 25 procent van de omzet bedragen, conform het Europese steunkader. Daarnaast moet jouw bedrijf voor 1 januari 2019 zijn opgericht. Dit is slechts een kleine greep uit de voorwaarden. Verdiep je eerst goed in alle uitgangspunten alvorens je besluit of een KKC lening jouw bedrijf uit de brand kan helpen.

KKC lening aflossen
Aangezien de KKC regeling een lening betreft, moet je deze aflossen. De looptijd van deze lening is vijf jaar. Het eerste jaar leen je overigens aflossingsvrij. Dit betekent dat in de eerste 12 maanden geen geld terug hoeft te betalen. Na afloop van het eerste jaar begin je met lineair aflossen. Aan het einde van de looptijd moet je deze financiering corona volledig hebben afgelost.

Je betaalt niet alleen het geleende bedrag terug, maar ook rente. Het betreft immers een lening. Sluit je een KKC lening af? Dan geldt een vaste rente tussen de 3 en 4 procent gedurende de gehele looptijd van de lening. Hierdoor weet je waar je aan toe bent en hoef je niet bang te zijn voor hogere kosten door een stijgende rente. Daarnaast betaal je 2 procent over het leenbedrag, dat afgedragen wordt aan de RVO. Als het financieel weer wat beter gaat met jouw bedrijf, kun je de KKC lening kosteloos vervroegd aflossen. Hierdoor kun je de lening ook aflossen voor het einde van de looptijd.

Sluit een KKC lenig af
Heb je alle voorwaarden van een KKC lening bekeken en ben je enthousiast? Dan wil je de lening mogelijk afsluiten. Dit kan alleen als je klant bent bij ABN AMRO, Rabobank, ING, SNS, KNAB, Regiobank of New10. Is dit het geval en voldoe je daarnaast aan alle voorwaarden? Dan staat niets jou nog in de weg een KKC lening aan te vragen. Je kunt de lening aanvragen via de website van New10. Hier kun je de hele aanvraag online doen. Wordt jouw aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je het geld direct op jouw rekening en kun je er meteen gebruik van maken.

Is aandelen kopen online wel zo veilig? Zo werkt het

Vorig article

Uw netwerk op orde

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld