Handig

Speeddaten: zo maak je een denderende indruk

0

Heb jij nog geen partner maar zou je er wel graag eentje willen hebben? Dan is speeddaten natuurlijk een mooi concept. Je ziet binnen korte tijd meerdere personen en als er een wederzijdse klik is kun je elkaar nog een keer spreken. Maar hoe zorg je er nou voor dat die klik er is en dat je niet avond naar avond moet gaan speeddaten? Je hebt er immers maar ééntje nodig! Wij vertellen jou hoe je een denderende indruk kunt maken.

Ben je ook een beetje klaar met online daten en heb je zin om weer écht mensen te ontmoeten? Allereerst mag daten natuurlijk leuk zijn. Ook zo’n avond speeddaten mag gewoon een gezellige avond zijn waar je bovenal nieuwe mensen gaat leren kennen. En daar zou weleens jouw toekomstige levenspartner tussen kunnen zitten. De mogelijkheid is er, maar probeer niet elke man of vrouw die tegenover je zit te screenen op punten voor jouw toekomstige partner. Wat jij wil is een leuk en open gesprek waarin je gaat aftasten. Hoe je dat doet, vertellen we jou graag.

1. Probeer origineel te zijn

Oh en dat is gelijk aan lastige hé. Want wat is origineel? Maar wat we hiermee bedoelen is dat je vooral voorbij de standaardvragen moet zien te komen. Hoe oud ben je, wie ben je en wat doe je. Leuk, maar niet heel interessant. Het is tenslotte geen sollicitatie. Probeer spontane vragen te stellen en het gesprek op zijn natuurlijke beloop te laten gaan.

2. Wees authentiek

Door jezelf te zijn ben je al authentiek. Doe jezelf niet anders voor. Je kan er ook voor kiezen om iets authentieks mee te geven, denk bijvoorbeeld aan een visitekaartje. Of laat pasjes bedrukken met je gegevens. Geef aan dat deze plastic pasjes alleen bedoeld zijn voor degene met wie je een bijzondere klik voelt! Maar bovenal is het belangrijk dat jezelf niet anders voordoet dan wie je bent.

3. Bereid jezelf goed voor

Er is maar één kans voor een eerste indruk. Zorg er dus voor dat je er netjes uitziet. Dat je kleren schoon zijn en dat jezelf gedoucht bent. Dat je iets aan hebt waar jij je goed in voelt. Poets je tanden, eet geen knoflook of pittig eten. Knip je nagels en zorg ervoor dat er geen rouwrandjes onder zitten. Doe een lekker luchtje op, maar overdrijf niet. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je jezelf bent, maar dan nét even goed verzorgd!

4. Ga voor connectie

Het allerbelangrijkste is dat de connectie oprecht is. En dat is direct ook het allerlastigste, want je moet op basis van een paar minuten een keuze maken. Let daarom om bepaalde zaken. Hoe voel je je bij degene? Voel je je op je gemak? Is er een wederzijdse aantrekkingskracht? Was er oogcontact? Is er gelachen? En was er al een beetje diepgang of was het juist een ontspannen en geinig gesprek? Dat zijn allemaal belangrijke punten waarop je kan letten. Want juist dat is belangrijk voor de eerste minuten. Je hebt daarna nog genoeg tijd om elkaar écht beter te leren kennen.

Wat is glasvezel precies, het snelste internet tot nu toe?

Vorig article

Welke verschillende types verf zijn er?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig