Handig

Wanneer is het handig om een gehoortest te doen?

0

Als je vermoed dat je last hebt van gehoorverlies is het handig om zo snel mogelijk een gehoortest te doen. Maar ook als u geen klachten heeft is het verstandig om regelmatig uw gehoor te checken, op deze manier komt u gehoorschade vroeg op het spoor en bent u er op tijd bij om te voorkomen dat het erger wordt. U kunt online ook een gratis hoortest doen. Als uit een online hoortest komt dat u wellicht last hebt van gehoorschade is het belangrijk dat u een afspraak maakt bij een audicien.

Ongemerkte gehoorschade

De audicien zal dan een gehoorscreening doen waarbij je naar piepjes van verschillende toonhoogten moet luisteren, deze test duurt ongeveer een kwartier. Als ook uit deze test blijkt dat je gehoorschade hebt kunnen er nog uitgebreidere testen worden gedaan om precies te achterhalen hoe ernstig uw gehoorschade is, welke testen er precies nodig zijn is per situatie verschillend en je audicien zal precies weten welke testen jij nodig hebt.

Het kan heel goed zijn dat je gehoorschade hebt zonder dat je dit zelf door hebt. Dit komt omdat je gehoor van erg langzaam achteruitgaat, te langzaam om het verschil zelf op te merken. Mensen in je omgeving hebben daarentegen wel vaak door dat je gehoor slechter wordt, zij moeten namelijk harder gaan praten en ze moeten zich vaker herhalen. Dit kan leiden tot grote frustraties bij mensen, daarom is het zo ontzettend belangrijk om regelmatig uw gehoor te laten testen. Als je gehoor dan zo achteruitgegaan blijkt te zijn kan er gekeken worden naar oplossingen als bijvoorbeeld een hoortoestel.

Test vandaag online je gehoor nog: https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoortest 

De nieuwste ontwikkelingen

De ontwikkelingen op het gebied van hoortechniek en de mogelijkheden ontwikkelen zich in een rap tempo. Het is daarom erg belangrijk dat je je gehoor regelmatig laat testen ook als je bijvoorbeeld al een gehoorapparaat hebt. Er zijn twee redenen waarom dit belangrijk is, allereerst kun je gehoor verder achteruit blijven gaan ook met een gehoorapparaat. Om te controleren of je gehoor niet verder achteruit is gegaan is het belangrijk om je gehoor jaarlijks te controleren.

Verder is het ook belangrijk dat er elk jaar wordt gecontroleerd of je gehoorapparaat nog wel goed is afgesteld. Ook komen er regelmatig nieuwe hoortoestellen op de markt en het is mogelijk dat deze beter passen bij jouw behoeften dan je huidige toestel. Door regelmatig naar een audicien te gaan zorg je er dus voor dat je gehoor altijd optimaal functioneert.

Waarom is een gezond gehoor belangrijk?

Je staat er misschien niet bij stil maar je gehoor speelt een zeer grote rol in je dagelijks leven. Als je niet goed hoort mis je informatie en dit kan ervoor zorgen dat je je afgezonderd voelt van je omgeving. Om je verbonden te voelen met je omgeving is het erg belangrijk dat je goed kunt horen. Ook zul je merken dat er irritaties kunnen ontstaan zowel bij jou als bij mensen in je omgeving wanneer je ze niet goed kunt horen. Je kunt je buitengesloten voelen en voor anderen kan het vervelend zijn om bijvoorbeeld hard te moeten praten of zich regelmatig te moeten herhalen.

Ben jij al overgestapt op leasen?

Vorig article

Voor- en nadelen van crypto

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig