Tech nieuws

Op reis met de motor: hier moet je rekening mee houden

0

Iedereen die zijn of haar motorrijbewijs haalt ziet vervolgens gelijk voor zich hoeveel mooie reizen er met de motor gemaakt kunnen worden. Op een zonnige dag door de bergen cruisen, langs het strand rijden of kleine wegen binnen Europa ontdekken: reizen met de motor is een droom voor veel tweewiel liefhebbers. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee zou moeten houden als je op vakantie gaat met de motor. Benieuwd welke? Dit zijn onze favorieten.

Voorbereiding is het halve werk

Voordat je vertrekt is het belangrijk om je motor nog even te checken op alle belangrijke functies. Denk bijvoorbeeld aan de motorolie die op peil moet zijn, maar ook je banden moeten nog in goede staat verkeren. Check voor je vertrekt altijd even de bandenspanning en laadt eventueel nog wat extra lucht in je banden voordat je vertrekt. Wanneer je met veel gewicht op de motor zit, kun je eventueel nog wat extra lucht toevoegen.

Veiligheid

Hoewel motorrijden natuurlijk fantastisch is, ben je op de motor helaas wel iets kwetsbaarder dan in de auto. Je hebt immers geen beschermend harnas om je heen. Dat betekent dat je goed aan je veiligheid op de motor moet denken, bijvoorbeeld door kwalitatief goede Motorkleding bij chromeburner.nl te kopen. Denk natuurlijk ook aan een goede helm die je hoofd goed moet kunnen beschermen.

Reiskoffer

Als je je bagage op de motor mee wil nemen, dan moet je er per definitie vanuit gaan dat je een stuk minder mee kan nemen dan wanneer je met de auto op reis zou gaan. Denk er dus van tevoren goed over na wat voor reiskoffer je op je motor zou willen plaatsen om toch zoveel mogelijk bagage met je mee te kunnen nemen. Reiskoffers kun je bij vrijwel elke verkoper van motoren wel vinden, en verschillen in kenmerken en groottes.

Kampeerspullen

Als je het liefst op een camping overnacht is het wel belangrijk dat je kampeerspullen met je meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan een licht slaapmatje en een slaapzak. Ook een gasbrander kan heel goed uitkomen om op verschillende plekken gemakkelijk eten kunnen maken. Check of je reiskoffers groot genoeg zijn dat je dit mee kunt nemen. Ook een EHBO-kit kan altijd van pas komen, zeker wanneer je op een avontuurlijke vakantie gaat zoals op de motor.

Praktische tips

Als je reist met een gezelschap, denk er dan aan dat je met je reisgenoten je persoonlijke gegevens en ook gegevens van thuis uitwisselt. Je wil er natuurlijk liever niet aan denken, maar mocht er iets misgaan, dan kan je reisgezelschap jouw thuisfront contacteren. Dit is in geval van nood natuurlijk ontzettend belangrijk. In hetzelfde kader is het ook slim om kopieën mee te nemen van je belangrijke documenten zoals rijbewijs, pinpas en paspoort. Stel je voor dat je tas ineens gestolen wordt, dan kun je daarna met de kopieën als bewijs nog wat zaken regelen. Het is dan dus wel belangrijk dat je deze kopieën niet in je eigen tas bewaart, maar deze bij iemand anders in de tas stopt. Denk er ook aan dat je een schadeformulier meeneemt voor het geval dat je een ongeluk krijgt.

Wat zijn de belangrijkste softwaretrends in 2022?

Vorig article

Wat is een desktop en waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws