InternetTech nieuws

Onbekend bellen – hoe kun je dat doen?

0
anoniem of onbekend bellen uitgelegd

Nagenoeg iedereen heeft wel eens een keer een onbekend nummer op zijn of haar telefoon zien verschijnen. De kans is groot dat je je op dit moment afvraagt: hoe kun je eigenlijk onbekend bellen. Dit is een vraag die wij ontzettend vaak voorbij zien komen. mocht ook jij met regelmaat met deze vraag rondlopen dan is het verstandig om dit artikel even goed door te nemen. Wij zullen je namelijk alles laten zien wat je moet weten rondom onbekend bellen. Door de informatie uit dit artikel weet ook jij wat het inhoudt en hoe je het zelf eigenlijk moet doen.

Wat zijn onbekende oproepen eigenlijk?

De meeste telefoons hebben nu beeldschermen waarop je informatie over binnenkomende gesprekken kunt zien. Het Caller ID systeem maakt dit mogelijk. In de meeste gevallen moet je nauwkeurige informatie zien over wie er binnenkomt, inclusief een telefoonnummer en eventueel een naam. In sommige gevallen zie je in plaats daarvan “Onbekend”. Er zijn potentiële risico’s verbonden aan onbekende gesprekken. Afhankelijk van het bedrijf dat jouw telefoondienst levert, moet je mogelijk Caller ID inschakelen om te zien wie er precies belt. Als jouw telefoon nooit Caller-ID-informatie weergeeft, neem dan contact op met je serviceprovider om te weten te komen of dit wel klopt. Als jouw telefoon geen weergavefunctie heeft, kan de nummerweergave niet worden weergegeven.

In sommige gevallen kan een beller een legitieme reden hebben om zijn identiteit te verbergen. Er kunnen echter ook andere slechtere redenen zijn om deze informatie te verbergen. Als je een oproep ontvangt van een onbekende beller, moet je je ervan bewust zijn dat hij misschien niet is wie hij beweert te zijn. Dit is de reden dat je voorzichtig moet zijn met de informatie die je aan hem geeft over de telefoon. Telefoonbedrijven kunnen u de mogelijkheid bieden om oproepen van onbekende bellers te blokkeren als je deze oproepen liever helemaal niet ontvangt.

Nadelen van anoniem bellen

Het is dus soms zo dat er mensen zijn die anoniem bellen verkeerd gebruiken om zo bepaalde informatie te achterhalen van andere mensen. Dit is dan ook gelijk het grootste nadeel van anoniem bellen. Vroeger was het vrij normaal om anoniem te bellen, maar vandaag de dag is dit niet meer zo. Hierdoor is de kans groot dat mensen niet meer opnemen wanneer zij gebeld worden door een nummer dat ze niet helemaal vertrouwen. Als je vaak belt en de ander niet opneemt is het mogelijk dat diegene je nummer blokkeert. Dit brengt met zich mee dat je deze persoon helemaal niet meer kunt bereiken. Als je dus anoniem wilt bellen is het van belang dat je weet dat dit niet altijd handig is en dat je het eigenlijk alleen in uitzonderlijke omstandigheden zou moeten gebruiken.

Hoe kan je zelf onbekend bellen

Uit het bovenstaande kun je opmaken dat onbekend bellen in sommige gevallen risico’s met zich meeneemt. Echter zijn er ook gevallen waarin er wel legitieme redenen zijn om zelf onbekend te bellen. Je vraagt je wellicht af hoe je zelf onbekend kunt bellen naar een andere persoon. Aangezien er verschillende soorten toestellen zijn is het handig om deze afzonderlijk te bekijken. Hieronder zullen we eerst laten zien hoe je onbekend kunt bellen met een huistelefoon. Vervolgens zullen we ingaan op het onbekend bellen via een mobiele telefoon:

  • Anoniem bellen naar of met huistelefoon

Dit is de meest eenvoudige manier waarop je in staat bent om volledig anoniem te bellen. Om dit te doen moet je eerst het sterretje indrukken. Vervolgens voer je het nummer 31 in en druk je weer op een sterretje. Hierna moet je het normale telefoonnummer invullen. Door dit te doen zal jouw telefoonnummer niet op het display van de persoon van de ander verschijnen. Dit maakt het mogelijk om volledig anoniem te bellen naar een huistelefoon. Mocht je nu anoniem willen bellen vanaf een huistelefoon dan is het van belang dat je wat andere stappen doorloopt. Je moet namelijk wel zeker weten dat men nummerweergave uit zet voordat er gebeld voor. Je kunt dit in de instellingen van je telefoon terugvinden. Wij raden je aan om gewoon je mobiele telefoon te gebruiken, dit is namelijk een stuk makkelijker.

  • Anoniem bellen naar of met mobiele telefoon

Als je graag anoniem wilt bellen naar een mobiele telefoon zal je het iets anders aan moeten pakken, al lijken de stappen wel erg veel op de bovenstaande optie. Je zal eerst op een hekje moeten drukken, vervolgens druk je op 31 en sluit je weer af met een hekje. Hierna moet je weer het normale nummer bellen om anoniem te bellen. Uiteraard moet je er nog wel 06 voor zetten, je belt namelijk naar een mobiele telefoon. Het is op deze manier vrij eenvoudig om zelf anoniem naar iemand te bellen. De vraag is natuurlijk wel of de mensen de telefoon op zullen nemen. Door het vele misbruik zullen de meeste mensen de oproep wegdrukken als deze anoniem blijkt te zijn.

Is geheim ook echt geheim?

Het is van belang dat je weet dat anoniem natuurlijk nooit echt volledig anoniem is. Het is inderdaad zo dat jouw nummer niet bekend zal worden gemaakt aan de provider van degene die je probeert te bellen. Echter kan de overheid altijd achter bepaalde telefoontjes komen al dit nodig blijkt te zijn. Dit brengt dus met zich mee dat anoniem nooit volledig anoniem is. Wel is het zo dat er discreet wordt omgegaan met de nummers en dat er altijd de juiste maatregelen worden genomen om je zo goed mogelijk anoniem te houden. Nog een voordeel is dat je de telefoonnummers niet kunt terugvinden in de online telefoongidsen. Dit geeft je dus aanzienlijk meer discretie in het dagelijks leven. Het is mogelijk om speciale apparatuur te gebruiken om geheime telefoonnummers te achterhalen, alleen is deze apparatuur veel te duur om te betalen.

Veiligste kleding om te dragen op een motor

Vorig article

Kun je muziek downloaden van YouTube?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet