Geld

Wat is een desktop en waar moet ik op letten bij de aanschaf?

0

Jij wil een nieuwe desktop kopen? Wij vertellen wat een desktop is en waar je op moet letten bij de aanschaf. 

Heel simpel gezegd is een desktop eigenlijk een computer die je op een vaste locatie kan gebruiken. Waar je ook laptops hebt die je overal naar toe kan verplaatsen is een desktop gemaakt om op je bureau neer te zetten waar jij het vaakst bent. Veel mensen richten hier een computerkamer voor in. Vaak zit de computer van een desktop in een behuizing. Dit zijn de grote zwarte kasten. Veel mensen noemen het gewoon een computer. 

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een desktop? 

Niet iedere desktop is hetzelfde. Zo heb je ze in verschillende prijsklassen. Omdat er zo veel verschillende desktoppen zijn moet je goed opletten dat je geen miskoop doet. Wij geven je een aantal tips. 

1.    Besturingssysteem

Vaak begint het kiezen van de juiste laptop bij het besturingssysteem. Er zijn twee grote besturingssystemen die gebruikt worden normaliter. Zo heb je Apple en Microsoft. Veel gebruikers van Apple kiezen voor dit besturingssysteem omdat het snel werkt en het vooral heel gebruiksvriendelijk is. Microsoft heeft ook een snel besturingssysteem en werkt beter samen met Android apparaten. 

2.    De Prijs

De prijzen zullen enorm verschillen per desktop. Dit heeft te maken natuurlijk met allerlei interne zaken. Je moet denken aan geheugen, opslag, videokaart, maar er zijn ook goedkopere opties zonder dat je moet inleveren op de kwaliteit. Zo kan je kiezen voor een refurbished desktop. Deze zijn vaak van hoge kwaliteit en de kosten zijn een stuk minder. 

3.    Geheugen

Er zijn verschillen tussen geheugen en opslag. Zo kan je de opslag zelf vaak bepalen of groter maken met een externe harde schijf. Dit is waar je bestanden opslaat. Maar je hebt ook het geheugen. Hiermee wordt vaak het werkgeheugen bedoelt. Dit si het geheugen waarop de desktop draait. Hoe groter dit geheugen hoe sneller de desktop is. Hier mag je dus goed op letten. 

Bij de aankoop van een nieuwe desktop wil je ervoor zorgen dat je niet wordt opgelicht. Bekijk dit artikel zodat je dit kan voorkomen.

Op reis met de motor: hier moet je rekening mee houden

Vorig article

Wat is de metaverse en wat zal je hier in de toekomst mee kunnen?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld