Tech nieuws

Nu investeren in crypto’s, heeft dat nog zin?

0

Wanneer je pas net over investeren in crypto’s (of cryptocurrencies) hoort, kan het overkomen alsof je de boot al ruim gemist hebt. Dat je nu echt te laat bent om hier iets mee te doen of dat het alleen is weggelegd voor de rijksten onder ons. Niets is minder waar. De markt van de digitale valuta is volop in beweging en dat maakt dat het zeker interessant is om nu in te stappen. Maar waar moet je beginnen? Dat lees je hier!

Een volatiele markt

Voordat je begint met investeren in de cryptomarkt is het goed om je te realiseren dat dit een markt is die bijzonder volatiel is. Oftewel: de koersen kunnen in no time veranderen. Dat maakt ‘het juiste moment’ kiezen wellicht wat lastiger maar maakt het ook een dynamische manier van investeren.

En juist omdat de markt zo beweeglijk is, is er niet echt een verkeerd moment om in te stappen. Nou ja, instappen op het hoogtepunt is niet zo’n goed idee… Dat hebben we wel geleerd van de cryptobubbel van eind 2017. Toen steeg de bekendste digitale munt, de Bitcoin, net voor kerst naar een koers van bijna $20.000, een all-time high.

Tijdens de kerst daalde de koers al met zo’n $5.000 en na de jaarwisseling zette de vrije val zich voort. Op 6 februari 2018 was dezelfde munt nog maar $6.000 waard… Het duurde nog twee jaar voordat het echte herstel zich inzette waarna een stijging begon die leidde tot een record koers van $61.000 op 13 april.

Inmiddels is de koers weer wat afgezakt en de kenners zijn verdeeld: of hij zakt verder af naar onder de $45.000 of hij gaat weer de lift in. Het kan vriezen, het kan dooien dus.

Waarom nu instappen?

We hebben net een piek gehad, zoals je hierboven kunt lezen. Na een kleine vrije val is het nu wel de vraag wat de digitale munten gaan doen. Stijgingen van tientallen procenten in enkele weken of zelfs dagen zijn niet heel vreemd, maar evenzo grote dalingen ook niet.

Op een handelsplatform kun je de actuele koers bijhouden en bepalen wanneer jij het interessant vindt om in te stappen. We weten nu dat de koers van bijvoorbeeld de Bitcoin ook weer zou kunnen stijgen naar $60.000 of meer.

Wat je kan helpen, is om alerts in te stellen op het platform. Dan krijg je een melding als de koers onder of boven een bepaalde waarde komt. Deze waarde stel je zelf in. Stel dat jij inderdaad overtuigd bent dat de koers van de Bitcoin nog gaat dippen naar $42.000 of lager, dan kun je die koers instellen en kun je gaan kopen wanneer het zover is.

Je bent dus zeker niet te laat om nog te beginnen aan de cryptocurrencies. Wel is het zo dat wanneer je een paar jaar eerder was ingestapt en de munten vastgehouden had, deze nu een veelvoud waard waren geweest. HODL‘en zoals dat door de kenners wordt genoemd (Hold On for Dear Life), is een tactiek waarbij je munten koopt en die vasthoudt totdat de koers door het dak gaat. En dat kan dus even duren maar dan heb je ook wel een flinke winst te pakken!

Werkkleding voor de juiste uitstraling

Vorig article

Hoe milieubewust is het eigenlijk om te gamen?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws