BlogsInternet

Internet in buitengebied: 3 mogelijkheden op een rijtje

0

Woon je buitenaf? Dan heb je misschien al wel ervaren dat het internet hier niet altijd even goed is. Omdat de samenleving steeds verder verschuift van offline naar online, kan dit voor frustraties zorgen. Wij helpen je graag om dit te voorkomen. Daarom hebben we in deze tekst 3 mogelijkheden voor internet in het buitengebied op een rijtje gezet.

1. Breedbandinternet

Wie probleemloos wil internetten in het buitengebied, kan voor breedbandinternet kiezen. Bij deze optie komt de internetverbinding tot stand door een satellietverbinding. Een aantal jaar geleden werkte dit nog niet altijd en overal even goed, maar dit jaar moet hier verandering in komen. Het kabinet heeft zichzelf namelijk als doel gesteld dat iedere Nederlander in 2023 gebruik kan maken van een internetverbinding met een minimale snelheid van 100 Mb/s. Dit geldt zowel voor huizen binnen als buiten de bebouwde kom. Hierdoor is de kans groot dat je in het buitengebied een (snelle) internetverbinding hebt als je voor deze optie kiest.

2. Glasvezel

De laatste jaren is er in de bebouwde kom veel geïnvesteerd in glasvezelinternet. Hierdoor is het internet in deze gebieden (veel) sneller geworden in vergelijking met vroeger. Gezien het geringe aantal huizen in buitengebieden, is glasvezel buitenaf nog lang niet overal beschikbaar. Daarom denk je misschien dat dit (vooralsnog) geen optie is. Dit is een misvatting, want ook in het buitengebied kun je profiteren van een hoge internetsnelheid en betrouwbare verbinding. Daarnaast ben je met glasvezel voorbereid op de toekomst.

3. 4G/5G

Worstel je met goed internet in het buitengebied? Zoek dan eens uit of jouw mobiele provider buitenaf een goede 4G- of 5G-dekking heeft. Als dit het geval is, kun je overwegen om een speciale router aan te schaffen, zodat je je eigen mobiele internetverbinding op kunt zetten. De router maakt namelijk verbinding met het mobiele netwerk, waardoor je thuis een wifi-netwerk kunt creëren. Wie voor deze optie kiest, moet een datalimiet en internetsnelheid kiezen die bij zijn internetgebruik past. Als je bij een provider zit die geen goede 4G- of 5G-dekking heeft in het buitengebied, kun je overwegen om over te stappen naar een provider waar dit wel voor geldt.

Zoek uit of er lokale aanbieders actief zijn

Lukt het je niet om stabiel internet in het buitengebied te krijgen? Of weet je gewoonweg niet hoe je het aan moet pakken? Onderzoek dan eens of er lokale aanbieders actief zijn in het gebied waar je woont. Als dit het geval is, is er vast een oplossing te vinden om goed en snel internet te krijgen. Een lokale partij kan je aan breedbandinternet helpen of een wifi-netwerk opzetten aan de hand van een mobiel netwerk. Bovendien zijn er partijen die zich toeleggen op de aanleg van glasvezel in het buitengebied, zodat je ook hier profiteert van snel internet.

 

Review van de revolutionaire Nothing Phone 2

Vorig article

Winterklaar huis: 4 Tips om voorbereid te zijn op een warme en comfortabele winter

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs