Internet

De grootste online tuincentra en bouwmarkten van Nederland

0

Een echte klusjesman, een fanatiek doe-het-zelf’er of gewoon middenin een verbouwing en heb je daar materiaal voor nodig? Dan moet je natuurlijk bij een bouwmarkt zijn. En je hoeft tegenwoordig al niet meer per se naar een fysieke winkel te rijden. Je kunt je spullen ook gewoon online bestellen bij de online tuincentra en kluswebsites van Nederland. We zetten de vijf grootste voor je op een rij.

GAMMA

Gamma richt zich vooral op de doe-het-zelf-klussers. De bouwmarkt heeft een enorm assortiment van gereedschap, materialen en decoratie voor binnen en buiten. Met 166 zaken is het zonder meer één van de grootste bouwmarkten van Nederland. In de winkels probeert het personeel te helpen om je woonsituatie te verbeteren door tips en adviezen te geven. Maar ook online gebeurt dat door de klanten op ideeën te brengen met leuke blogs over woon- en interieurinspiratie.

Praxis

Praxis is met 184 vestigingen in Nederland nog een stukje groter. De bouwmarkt heeft veel bekendheid geworven door jarenlang het woonprogramma Eigen Huis & Tuin, op RTL4, te sponsoren. Het assortiment van Praxis bestaat uit zo’n 60.000 artikelen. Variërend van artikelen uit de huidige voorraad tot aan artikelen die zij verkopen namens derde partijen, zoals Makita voor de boormachines. Ook op de website van Praxis zijn een hoop blogs te vinden met stappenplannen om bijvoorbeeld de heg te snoeien, om een vinyl vloer te onderhouden en om zelf een wasmachinemeubel te maken.

Karwei

Karwei heeft het stokje van Praxis overgenomen en is tegenwoordig de sponsor van Eigen Huis & Tuin. In de 136 winkels worden spullen verkocht om de woning of de tuin op te knappen. Van doe-het-zelf- en tuinartikelen tot een echte bouwmarkt. Ook online wordt een groot deel van het assortiment verkocht; maar liefst 30.000 artikelen zijn via de webshop te bestellen. Op de website vind je bovendien niet zomaar wat blogs, maar concrete adviezen waar je als klusser echt wat mee kunt. Daarin worden vragen beantwoord als ‘hoe plaats je een lichtkoepel?’, ‘hoe leg je een waterleiding aan?’ en ‘hoe plaats je een badkamermeubel?’.

Hornbach

De van oorsprong Duitse bouwmarktketen Hornbach is in heel Europa vertegenwoordigd en heeft ook in Nederland tientallen vestigingen. De grootste, met een verkoopoppervlakte van zo’n 23.000 vierkante meter, vind je in Breda. Maar je kunt je een ritje naar het zuiden van Nederland gemakkelijk besparen, door te shoppen via de website. Winkelen bij Hornbach loont zich, want deze keten belooft altijd – ‘maar dan ook echt áltijd’ – de allerlaagste prijs te bieden. En denk je het toch ergens anders goedkoper te zien, dan krijg je het verschil gewoon op je rekening gestort. Zie het maar als een uitdaging.

Hubo

Dankzij de oprichting in 1969 mag Hubo zich de eerste bouwmarktformule van Nederland noemen. Tegenwoordig zijn er ruim 160 filialen door het hele land. Alle producten kunnen online besteld en geleverd worden en daar worden de bijbehorende services bij geleverd. Zo kunnen vloeren worden gelegd, kunnen er metingen worden gedaan aan huis, kunnen meubels worden gemonteerd of helemaal op maat worden gemaakt. De website is overzichtelijk en je kunt gemakkelijk per categorie zoeken op de producten of diensten die je nodig hebt.

Intratuin

Last but definitely not least is de Intratuin. Een winkelketen die zich voornamelijk richt op de verkoop van planten, bomen en struiken. Voor zowel binnen als buiten. Verder zijn er allerlei toebehoren verkrijgbaar voor de aanleg van tuinen, vijvers en bestrating. Intratuin telt maar liefst 52 winkels verspreid door heel Nederland, je zou dus in theorie elke week naar een andere vestiging kunnen. Maar je kunt ook gewoon bestellen wat je nodig hebt via de webshop. Al kan een bezoekje aan een fysieke winkel wel erg leuk zijn. Met name rond de feestdagen, omdat je er dan helemaal wordt ondergedompeld de kerstsfeer. Ook zijn er veel online mogelijkheden voor het inkopen van je kerstartikelen, zoals bij websites als kerstverlichtingbuiten.com (daar vind je meer informatie over de beste kerstverlichting en -decoratie voor buiten).

Kleinere bouwmarkten

Behalve de grote bouwmarkten zijn er ook nog een paar kleinere spelers op de markt. Zoals Formido, KlusWijs en Multimate Service Bouwmarkt. Ook bij hen kun je artikelen online in de webshop bestellen, die zonder problemen aan huis worden geleverd. Dus er is in ieder geval meer dan genoeg keus!

Dit doe je tegen oververhitting van je telefoon

Vorig article

Ultieme bereikbaarheid voor je klanten: zakelijke telefonie via internet

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet