Internet

eToro: alles over het populaire handelsplatform

0

Anno 2021 draait er steeds meer om online handelen en online investeringen. Waar je vroeger naar de fysieke beurs op de hoek van de Amsterdamse dam ging om in de beurs te kunnen investeren of aandelen te kunnen kopen, doe je tegenwoordig eerder via een app vanaf je telefoon of je laptop. Eén van de meest populaire plekken om in deze tijd te handelen of investeren, is eToro. Voor elke beginnende belegger of handelaar of iedereen die zich graag zou willen verdiepen in eToro bespreken we in dit artikel alles rondom het populaire platform.

Categorieën

eToro heeft een enorm aanbod van honderden verschillende financiële activa, in allerlei verschillende categorieën. Zo kun je ook handelen in grondstoffen, indexen, ETF’s én cryptovaluta’s. Benieuwd naar de mening van anderen? Check dan eens een eToro-recensie.

Copytrading

Een aspect van eToro voor beginnende beleggers heel aantrekkelijk kunt maken is dat je bij eToro gebruik kunt maken van copytrading. Hiermee kun je het gedrag van een bepaalde belegger kopiëren. In andere woorden: als jij een belegger kent waarvan je het idee hebt dat zijn investeringen waarschijnlijk een stuk beter zullen gaan omdat hij meer verstand van zaken heeft, dan kun je via eToro dus precies doen wat hij doet, door middel van copytrading.

Rendament

Doordat er bij eToro heel veel verschillende trades mogelijk zijn, kun je bij eToro tot wel 50% rendement behalen. Beleg je een beetje met de koers mee en heb je geluk, dan zou een gemiddelde winst ongeveer 7% zijn. Door het grote aanbod aan verschillende markten is er bij eToro veel mogelijk. In korte tijd is het dus mogelijk om hele hoge rendementen te maken, maar daar staat wel tegenover dat het ook een stuk risicovoller is. Dat betekent dat je dus ook in korte tijd een stuk meer geld kan verliezen.

person using phone and laptop computer

Interface

Als je eenmaal hebt besloten dat je wil gaan beleggen bij eToro, hoe gaat het dan precies in zijn werk? Het gebruik van de eToro app is super simpel. Het is heel duidelijk en gemakkelijk hoe je een aandeel kunt verkopen of behouden en ook het gebruik van copytrading wordt binnen de app heel simpel uitgelegd. Er zijn geen kleine lettertjes of moeilijke zaken waar je rekening mee moet houden. Ook is het fijne aan eToro dat het echt een platform is van online traiders, waardoor je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen en inspiratie op kunt doen bij andere beleggers.

Kosten

Kot het veel geld om te kunnen beleggen bij eToro? In principe niet, want het beleggen in aandelen in gratis. Dat wil zeggen, je betaalt er geen transactiekosten over. Je hoeft dus geen geld af te staan aan eToro voordat je kunt investeren. Pas als je gaat beleggen met een hefboomeffect kunnen er eventuele kosten komen, maar dit is echt stof voor de gevorderde belegger en voor elke beginner niet van toepassing.  Waar je wel over betaalt, is bij het opnemen van geld. Hier betaal je namelijk vijf dollar voor.  Heb je dus geld op eToro verdient en wil je dit verplaatsen naar je eigen rekening, dan worden hier een paar dollars aan kosten voor in rekening gebracht. Ook verdient eToro aan zogeheten spreads: dat betekent dat de koper iets meer betaalt dan de koers en de verkoper iets minder krijgt dan de koers op dat moment.

Garage ombouwen tot studio

Vorig article

Zo krijg je een goedwerkende website met uitstraling

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet