BlogsHandig

Dit zijn de beste duurzame relatiegeschenken

0

Binnen een zakelijke relatie zijn relatiegeschenken erg belangrijk. Hoewel het een kleine moeite is, is het een groot gebaar. Je laat op deze manier namelijk zien dat je om je klanten geeft. Echter is duurzaamheid een erg actueel thema, waar veel mensen en bedrijven zich mee bezig houden. Als je als bedrijf wilt laten zien dat je je bezighoudt met duurzaamheid en dit wilt doorgeven aan je klanten, zul je dit ook moeten laten zien via je relatiegeschenken. Bovendien zullen klanten die het milieu erg belangrijk vinden, een positieve associatie krijgen als ze denken aan jouw bedrijf. In deze blog delen we een aantal duurzame relatiegeschenken waarmee jij indruk maakt op je zakelijke relaties.

Herbruikbare producten

Herbruikbare producten zijn erg populair in de wereld van relatiegeschenken. Laat bijvoorbeeld doppers bedrukken om je merk te versterken. Deze herbruikbare flessen zijn erg populair en veel mensen maken hier gebruik van. Het design is ook erg geliefd. Daarnaast zijn ze duurzaam, omdat ze wegwerpflessen vervangen en dus bijdragen aan het verminderen van plastic afval. Bovendien promoot een bedrukte fles met jouw bedrijfsnaam- of logo natuurlijk jouw bedrijf. Door iets simpels als een fles kun je veel nieuwe klanten trekken.

Fairtrade geschenken

Fairtrade is een begrip dat iedereen wel kent. Dit betekent namelijk dat er sprake is van eerlijke handel. Er zijn dan ook veel relatiegeschenken die aan het Fairtradekeurmerk voldoen. Dit kan gaan om Fairtrade snacks zoals chocolade, maar ook kun je katoenen tassen bedrukken die voldoen aan het Fairtradekeurmerk. Met deze relatiegeschenken ondersteun je duurzame landbouw en eerlijke werkomstandigheden. Door dit cadeau te doen, draag je dus ook een boodschap uit. Zo trek je ook klanten aan die passen bij jouw bedrijfsvisie.

De voordelen van duurzame relatiegeschenken

Relatiegeschenken dragen jouw bedrijfsdoelen uit. Als je wilt laten zien dat je duurzaamheid belangrijk vindt als bedrijf, zou het niet logisch zijn als je niet-duurzame relatiegeschenken geeft aan je klanten. Alles binnen je bedrijf moet in één lijn met elkaar staan. Dit versterkt je merk. Daarnaast zijn er nog veel meer bedrijven die zich bezig houden met duurzaamheid, en die zijn vaak op zoek naar een zakelijke relatie die dezelfde normen en waarden heeft. Daarom kun je laten zien dat je dezelfde normen en waarden hebt door een duurzaam relatiegeschenk cadeau te geven. Dit zal ongetwijfeld een positieve indruk achterlaten bij je zakelijke relaties.

Van Onzichtbaar naar Onmisbaar: zo pak je SEO aan

Vorig article

Op welke manieren kun je jouw clouddiensten beveiligen?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs