Blogs

Dit is het verschil tussen crossfit en de sportschool

0

Wil jij gaan sporten? Wie langzaam in de wereld van de sportmogelijkheden duikt, ziet dat er vaak wordt gesproken over sportscholen maar je ziet ook steeds vaker crossfit voorbijkomen. Is dit nu hetzelfde of is het juist iets heel anders? Wij vertellen het jou in deze blog!

Als je op Google zoekt naar bijvoorbeeld sportschool Eindhoven is de kans groot dat je bijvoorbeeld een Basic Fit ziet verschijnen maar ook verschillende crossfit-locaties. Het is beide een manier om fit te worden en te blijven. Maar er zijn ook wel verschillen te vinden tussen crossfit en sporten in een sportschool. Dat laatste wordt vaak fitness genoemd.

Laten we eerst eens kijken wat crossfit nu eigenlijk is.

Dit is crossfit

Crossfit is nog een relatief jonge sport. Het is geen onderdeel van fitness maar een op zichzelf staande sport. Bij crossfit wordt veel gebruikgemaakt van gewichtheffen, atletiek en conditietraining. Hierbij is vooral variatie heel erg belangrijk. Er wordt elke dag van de week een andere work-out gedaan. Je bent zowel met kracht bezig als met conditie. Het mooie aan crossfit is dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. Maar je wordt ook uitgedaagd om meer uit jezelf te gaan halen.

Dit is fitness

Fitness, het sporten dat je doet in de sportschool, is eigenlijk meer een verzamelnaam. Zo kan je in de sportschool kiezen voor rennen op een loopband, gewichtheffen, groepslessen of fietsen. Veel van het bewegen gebeurt wel door middel van een machine of een sportapparaat. Vaak kan je volledig zelfstandig sporten in de sportschool. Of je maakt gebruik van een groepsles.

Het grote verschil tussen crossfit en fitness is dat je bij het eerste vaak gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht. Fitness wordt vaak gedaan met machines of apparaten. Verder is crossfit meer een community waar je elke keer met dezelfde mensen kan trainen. Terwijl dat in de sportschool anders is. Als je fit wilt worden op de momenten dat het jou goed uitkomt en wat minder afhankelijk wilt zijn van vaste afspraken kan het slim zijn om eens een proefles bij een sportschool bij jou in de buurt te volgen.

Weten hoe je het sporten weer kan oppakken? Lees deze blog!

Zo kies je de juiste webhosting voor jouw blog

Vorig article

Hier moet je op letten bij het kopen van een printer

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs