Handig

Ben jij al overgestapt op leasen?

0

Een auto leasen is een populaire keuze onder automobilisten. Dat is ook niet voor niets. Er zitten enorm veel voordelen aan het leasen van een auto. Zo kun je met een private lease auto voor een vast bedrag per maand in een gloednieuwe wagen rijden zonder dat je de wagen meteen voor een hoog bedrag aan hoeft te schaffen. Benieuwd of jij er klaar voor bent om over te stappen naar leasen? Wij zetten de grootste voordelen hier ter inspiratie voor je op een rijtje.

Rij in een splinternieuwe bak

Het grootste pluspunt bij een auto leasen is dat je de keuze hebt uit de allernieuwste wagens. Vraag jij je altijd af hoe het toch kan dat iedereen tegenwoordig maar in een gloednieuwe wagen rijdt? Bedenkt je dan dat dit vaak gaat om lease-auto’s. Zo kun jij dus ook mooi in een nieuwe auto rijden! Wat ook fijn is aan een leasecontract is dat je geregeld van auto kunt wisselen. Zo weet je zeker dat je altijd goed voor de dag komt, in een glimmende nieuwe wagen.

Of kies voor een oudere wagen

Voor een wat lager tarief heb je met een leasecontract ook de optie om een iets oudere wagen te leasen. Dit wordt ook wel een ‘tweedekans auto’ genoemd en is een gebruikte leaseauto. Maar dit betekent niet dat er iets mis is met de auto, in tegendeel! Alle lease-auto’s verkeren altijd in perfecte staat, anders worden ze niet aangeboden. De meeste tweedekans auto’s zijn niet ouder dan twee jaar oud en zijn beschikbaar als tweedekans auto omdat de vorige gebruiker de auto heeft ingeruild voor een nieuwer model. Handig voor als je wil leasen, maar voor een voordelige optie wil gaan.

Makkelijk overzicht van alle kosten

Nog een voordeel van het leasen van een auto is dat je altijd precies weet hoeveel geld je aan de auto kwijt bent. Je betaalt namelijk elke maand een vast bedrag voor de lease-auto, inclusief kosten voor de verzekeringen, de belastingen, het onderhoud en de jaarlijkse keuringen. Schade aan de wagen wordt altijd snel gerepareerd en valt dit onder de maandelijkse dekking. Kan de schade niet snel worden hersteld, dan krijg je een vervangende wagen. Zo weet je zeker dat je altijd snel weer de weg op kunt. Ben jij al overtuigd om over te stappen? Laat je door een lease expert informeren over hoe het verder precies in zijn werk gaat.

Hoe spelen de logistieke bedrijven in op verstoring van de toeleveringsketen?

Vorig article

Wanneer is het handig om een gehoortest te doen?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig