BlogsHandig

Brochure versus flyer: welke is geschikt voor jouw marketingdoelen?

0

Tijdens het bepalen van de marketingstrategie komen er vast en zeker meerdere onderwerpen aan bod. Op het gebied van online communicatie en offline communicatie is er immers enorm veel mogelijk. Zo kan het zomaar zo zijn dat je meer en meer aan het overwegen bent om brochures of flyers te laten ontwikkelen. Maar wat is nu de beste optie voor je eigen bedrijf? We hebben een aantal voordelen alvast voor je op een rijtje gezet, bijvoorbeeld van brochures drukken.

Uitgebreide informatie is erg makkelijk te verwerken in een brochure

Wil je informatie graag uitgebreid omschrijven? In dat geval is het een goed idee om te kiezen voor een brochure om te implementeren in je strategie. Waarom? Een brochure oogt vanaf het eerste moment erg stijlvol en het kan (potentiële) klanten zomaar gaan stimuleren om een keer contact op te nemen. En dat is natuurlijk hetgeen dat je het liefste wilt bereiken. Tekst en beeld kunnen erg goed met elkaar worden gecombineerd op het moment dat je de keuze maakt voor het laten drukken van een brochure.

Korte en bondige punten laat je erg makkelijk terugkomen in een flyer

Daarnaast kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een flyer terug te laten komen in jouw strategie. Een flyer bestaat uit één of twee zijden met informatie en wordt in de meeste gevallen op een A4, A5 of A6 formaat gedrukt. Vanwege de beperkte ruimte is het vooral geschikt om bepaalde informatie kort en bondig weer te geven. Je kunt bij flyers drukken denken aan het promoten van een bepaalde actie of een nieuw product of nieuwe dienst. In één oogopslag kan dan duidelijk worden gemaakt wat het doel van het product of de dienst is en wat voor vervolgstappen er moeten worden genomen.

Laat een flyer of een brochure ontwerpen door een specialist voor een mooi totaalplaatje

Maak je de keuze om een brochure of een flyer te integreren in de strategie voor je eigen organisatie? Dan wil je natuurlijk wel kunnen vertrouwen op een geweldig totaalplaatje. Daarom is het zeker geen overbodige luxe om dit te laten doen door een gespecialiseerd bureau, op het moment dat je zelf geen specialist in dienst hebt. Zo weet je altijd zeker dat het totaalplaatje er visueel aantrekkelijk uit komt te zien en je hebt het eindproduct ook nog eens enorm snel in huis.

Een diepere kijk op functies in de ICT

Vorig article

Deze meubels mogen niet ontbreken in jouw woning

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs