Handig

3 tips om kabels weg te werken in je woonkamer

0

Het is vaak een doorn in het oog: kabels die uit de televisie naar andere apparatuur zoals je speakers lopen. En nog meer kabels om de televisie van stroom te voorzien, kabels die aangesloten zijn op apparatuur en nog eens kabels. Dat ziet er niet mooi uit en daarom is het tijd voor een oplossing. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je kabels netjes weg te werken, zodat je je er niet meer aan hoeft te ergeren.

Tips om kabels weg te werken

Als je apparatuur in huis haalt, krijg je meteen te maken met het wegwerken van kabels. Heb je bijvoorbeeld een TV-meubel, dan is het gemakkelijk om bijvoorbeeld een tulp kabel van je DVD-speler naar de televisie op die manier weg te werken. Maar wat als je televisie strak aan de muur hangt? Dan zijn er genoeg andere manieren om kabeltjes weg te werken, zodat je deze echt niet meer ziet.

Werk de kabels weg in de muur

Als je de kabels van de televisie naar bijvoorbeeld je game console wilt wegwerken, krijg je te maken met bijvoorbeeld DisplayPort. Zo’n kabel kun je aanschaffen in haakse stekkers, zodat je meer ruimte hebt om de kabel correct weg te werken. Lukt dit niet? Werk alle kabels dan weg in de muur. Dat is zeker handig als je de televisie strak aan de muur gat ophangen. Daarvoor dien je twee gaten in de muur te boren: één achter het TV-meubel en één achter de televisie. De kabels trek je dan door de kabelgoot in de muur. De kabels komen via de gaten die je geboord hebt weer naar buiten. Op die manier zie je geen kabels meer.

Kies voor een kabelgoot

Een andere, praktischer en goedkopere oplossing is het gebruik van een kabelgoot. Handig als je niet in de muur kan of mag boren. Een kabelgoot is meestal wit. Dat is handig als je een lichte kleur muur hebt. Maar als je een donkere kleur muur hebt, valt de kabelgoot behoorlijk op. Gelukkig kun je die witte kleur gemakkelijk oververven met de kleur van de muur, zodat je er niets meer van ziet.

Gebruik een kabelbinder

Als je achter het televisiemeubel kijkt en nog nooit een kabelmanagement hebt gedaan, zie je een wirwar aan kabels. De kans is groot dat die kabels in de knoop zitten en dat je ze allemaal weer los moet koppelen. Dat is geen leuke klus, dus gebruik je het liefst kabelbinders. Met een kabelbinder is het mogelijk om de kabels bij elkaar te knopen, zodat je de kabels netjes kunt sorteren.

Microsoft: nog steeds het grootste softwarebedrijf ter wereld

Vorig article

Dogecoin? Een grap of de toekomst

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig