GadgetsTech nieuws

Apple Watch Series 4 vernieuwend en mooi

0

Apple heeft gisteren de nieuwe Apple Watch Series 4 aangekondigd. Een nieuw ontwerp, al blijft hij gelukkig wel de looks houden die de Apple Watch onderscheidend heeft gemaakt. Waar andere fabrikanten op zoek zijn gegaan om hun smartwatches vooral op klassieke horloges te laten lijken, houdt Apple vast aan hun eigen designstyle.

Het is wat een Apple Watch onderscheidend en herkenbaar maakt. Wie daar gelukkig mee is zal wederom blij zijn met de series 4. Want ook al lijkt hij als je er van enige afstand naar kijkt verdomd veel op zijn voorganger, anders is hij zeker. Apple zet met o.a. een nieuwe elektrische hartslagmeter in de nieuwe Apple Watch Series 4 volledig in op gezondheid en hoe je deze op een nog meer geavanceerde manier kunt monitoren.

Apple Watch Series 4 Design

Apple heeft zo herkenbare design van de Series 4 op alle punten aangepast, ook al lijkt dit misschien niet direct als het toestel in slaapstand staat (zwart scherm). Beide modellen hebben een 2 mm grotere kast gekregen (nu verkrijgbaar in 40 en 44 mm) en bijna een millimeter (0,7 om precies te zijn) dunner. Hierdoor lijken de verhoudingen net wat meer in balans te zijn. Dat wordt versterkt door de fraaie nieuwe display met een meer dan 30 procent grotere display (met ronde hoeken). Het resultaat is een sterk verbeterde interface met meer aandacht voor details die tevens veel beter oogt. Nieuwe wijzerplaten die maken optimaal gebruik van de grotere display en een pakket met bewegende wijzerplaten (Vapor, Liquid Metal, Fire en Water) bieden je nog steeds de mogelijkheid je Apple Watch te personaliseren.

De speaker is 50 procent luider dan zijn voorgangers en geoptimaliseerd voor telefoongesprekken, Siri en een Walkie-talkie functie. De geluidskwaliteit van de microfoon is verplaatst mede om de echo te verminderen. De onderkant van de Apple Watch Series 4 is vervaardigd van zwart keramiek en saffierkristal. De Digital Crown geeft nu voelbare feedback zodat je wat meer response krijgt.

De Series 4 is uitgerust met de S4-chip met een aangepaste 64-bits dual-core processor die tweemaal de snelheid levert. De batterijduur is nog steeds krachtig genoeg voor een hele dag. Veel blijft afhangen van de functies die je nu eenmaal gebruikt.

apple-watch-series-4
Apple_Watch_Series_4_04
Apple_Watch_Series_4_01

Apple Watch Series 4 : Gezondheid

De nieuwe Apple Watch Series 4 heeft een aantal nieuwe geavanceerde gezondheidsfuncties. Zo is hij nu uitgerust met een nieuwe versnellingsmeter en gyroscoop die een harde val kunnen detecteren en een vernieuwde elektrische hartslagsensor die tevens een elektrocardiogram (ECG) kan maken met behulp van een app.

Met de Series 4 kun je vanaf je pols een ECG-meting uitvoeren dankzij de nu ingebouwde elektroden in de Digital Crown (draaiknop aan de rechterkant) en de nieuwe elektrische hartslagsensor in het kristal aan de achterzijde. Door de app te gebruiken ontvang je na 30 seconden een informatie over je hartritme. Deze kan aangeven of het hart in een normaal patroon klopt of dat er tekenen zijn van hartafwijkingen waaronder boezemfibrilleren en hartritmestoornissen. Alle registraties, de bijbehorende classificaties en eventuele aangetroffen symptomen worden opgeslagen in de app in pdf-formaat die je met je artsen kunt delen. Het is op dit moment misschien de final frontier dat je zelf met data bij je huisarts komt binnenlopen maar Apple twijfelt niet over de juistheid van de informatie.

De nieuwe Apple Watch is verder uitgerust met valdetectie welke gebruik maakt van een versnellingsmeter en een gyroscoop die krachten tot 32 g kan meten. Hierdoor is het mogelijk om een harde val te herkennen. Door het analyseren van deze data in combinatie met de polsslag kan de Apple Watch de gebruiker een waarschuwing geven om hulpdiensten te bellen. Als de Series 4 Apple gedurende 60 seconden na deze melding bewegingloosheid bespeurt, worden de hulpdiensten automatisch gebeld en wordt er een bericht met de locatie verstuurd aan contactpersonen voor noodgevallen.

Apple_Watch_Series_4_03

Apple Watch Series 4 : Fitness

In de overload van aanbod van fitness horloges is het de vraag of de nieuwe Apple Watch Series 4 ook hier moeiteloos de concurrentie kan aangaan. Dit is het onderdeel waar een horloge echt je beste vriend wordt en je net als bij je smartphone terug naar huis gaat als je hem bent vergeten om te doen. Het is het punt waar je (Apple) watch onmisbaar begint te worden.

Met behulp van activiteitscompetities kunnen gebruikers andere dragers van een Apple Watch uitdagen. De automatische work-outdetectie geeft een waarschuwing om met een work-out te beginnen. Yoga en hiken zijn nieuwe aparte work-outs die nauwkeurig het aantal verbrande calorieën en het aantal verdiende trainingsminuten bijhouden. Bij outdoortraining (dit vraagt ook meer energie van je Apple Watch) gaat de batterij afhankelijk van de intensiteit tot ongeveer zes uur mee. Andere functies zijn het meten je cadans bij hardlopen op de loopband of buiten, tempowaarschuwingen voor hardlopen buiten, en het bijgehouden tempo per kilometer, waarmee het tempo van de laatst gelopen kilometer wordt weergegeven. En natuurlijk telt je de Apple Watch nog steeds je stappen, afgelegde afstand en calorieverbruik.

Apple Watch Nike+

Apple en Nike werken al jaren samen en lijken een prima huwelijk. Voor veel (recreatieve) lopers is hun watch tevens hun ‘runningmate’. Nike biedt op dit punt extra’s want dankzij de Nike Run Club-app heb je toegang tot 180 work-outs en Nike trainers. Het lijkt misschien cult maar wie er gebruik van maakt zal dat als heel prettig ervaren en steunt op deze manier je Apple Watch ook bij je trainingen. De Apple Watch Nike+ Series 4 is vanaf nu ook verkrijgbaar met een reflecterend geweven sportbandje.

Apple_Watch_Series_4_06

Apple Watch Series 4 : Connectivity

De nieuwste generatie Apple watch biedt de mogelijkheid om met een tikje op je pols met je vrienden in contact blijven met Walkietalkie, een verbinding tussen twee horloges die wereldwijd een compleet nieuwe manier van communiceren via wifi of een dataverbinding introduceert.

De Siri-wijzerplaat kan beter voorspellen en is proactiever, met snelkoppelingen en volgbare content apps van andere fabrikanten. In watchOS 5 is het nu ook mogelijke naar je favoriete podcasts te luisteren met Apple Podcasts.

De verbeterde apps in combinatie met de nieuwe functies in Apple Watch Series 4 leveren een meer gedetailleerde weergave van populaire apps van andere ontwikkelaars. Voorbeelden zijn Dexcom voor continue bloedglucosecontrole of Streaks, dat de dagelijkse voortgang van activiteiten laat zien.

Apple_Watch_Series_4_02

Prijzen en verkrijgbaarheid

Voor Nederland is de Apple Watch Series 4 (met GPS) vanaf vrijdag 14 september te bestellen. De horloges zijn vanaf vrijdag 21 september verder verkrijgbaar o.a. AustraliëBelgiëCanadaChinaDenemarkenDuitslandFinlandFrankrijk, ItaliëJapan, Luxemburg, NoorwegenOostenrijkPortugal, Saoedi-ArabiëSingaporeSpanjede Verenigde Arabische Emiratenhet Verenigd Koninkrijkde Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

Nieuwe Apple Watch-bandjes kunnen worden besteld op apple.com en in de Apple Store-app vanaf vrijdag 14 september. De bandjes zijn vanaf vrijdag 21 september verkrijgbaar bij Apple Stores, en bij bepaalde erkende Apple resellers en providers in de VS en meer dan 35 landen en regio’s.

Iedereen die een Apple Watch koopt bij Apple kan gebruikmaken van een gratis Persoonlijke Configuratie-sessie in de Store of online. Tijdens deze sessie krijgen klanten onder andere hulp bij het configureren en personaliseren van hun nieuwe Apple Watch met agenda’s, meldingen, apps en meer.

Europa gaat controversiële copyrightregels toch doorvoeren

Vorig article

LinkedIn Salary nu ook beschikbaar in Nederland

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets