GadgetsHandig

Waarom steeds meer mensen voor getinte ruiten kiezen

0

Ramen blinderen is steeds gebruikelijker. Steeds meer auto’s worden standaard verkocht met geblindeerde ruiten. De auto’s die hier niet mee verrijkt zijn, krijgen bovendien steeds vaker een upgrade van hun eigenaar. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn nu precies de voordelen van getinte ruiten? 

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende aanbieders waar je de ramen kunt laten blinderen. Gelukkig maar, want hierdoor beschik je over genoeg keuzes om de juiste (en voordeligste) beslissing te maken. Het tinten van de ruiten geeft niet alleen heel voordelen op praktisch vlak, maar biedt de auto ook nog eens een fantastische, mysterieuze en bovenal luxueuze uitstraling. Maar dan moeten ze wel op de juiste manier geblindeerd worden. Daarom is het belangrijk dat je voor de juiste aanbieder kiest én weet waarom je dit moet doen. Twijfel jij al tijden om getinte ruiten door Carglass te laten plaatsen? Hier zijn enkele redenen om nu écht die knoop door te hakken. 

Preventie tegen auto-inbraak 

Er zullen altijd dieven op de loer liggen. Als jij je auto nét op de verkeerde plek parkeert of wanneer er net een onguur persoon langskomt, dan is de kans zeer reëel dat er spullen uit de auto worden gejat of dat er zelfs enkel sprake zal zijn van vandalisme. Hoewel dit nooit geheel te voorkomen is, zijn er wel enkele maatregelen die je kunt treffen om de kans hierop kleiner te maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van geblindeerde ruiten. 

Dankzij geblindeerde ruiten is het een stuk lastiger om in één oogopslag te kunnen zien wat er allemaal in een auto ligt. Om dit te kunnen zien, moet er echt op de auto worden gekeken. En dat is zo opvallend, dat de meeste dieven dit niet zullen doen. Daarom zullen ze al snel afdruipen en op zoek gaan naar een makkelijker doelwit. 

Daarnaast zorgen geblindeerde ruiten er ook voor dat het minder gemakkelijk is om de ruit te breken. En iedere minuut dat het extra kost om de ruit te breken, is weer een minuut dat de pakkans vergroot. Hierdoor zal het risico vaak niet genomen worden. 

Bescherming voor het interieur 

Door de jaren heen heeft het interieur in de auto veel te lijden. Niet alleen door eigen gebruik, maar ook door UV stralen. Door het glas worden deze ook nog eens versterkt. Dat is vooral bij de wat oudere auto’s duidelijk te merken. Vaak is het interieur verkleurd na enkele jaren. Simpelweg door de kracht van de UV stralen. Als je dit wilt voorkomen, zal je moeten proberen om de UV stralen te weren. Dit doe je bijvoorbeeld met getinte ruiten. De getinte ruiten laten minder UV stralen door, waardoor ook het interieur van de auto langer mee zal gaan. 

Veiliger bij een ongeval 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom zal vrijwel iedere automobilist vroeg of laat bij een groot of klein ongeluk betrokken raken. Hierbij zijn de ruiten natuurlijk het meest kwetsbare deel. Wanneer deze door de klap breken, kan dit echter enorme gevolgen hebben en voor zwaar(der) letsel zorgen. Wanneer de ramen getint zijn met speciale autoruitfolie, zullen de glassplinters echter zoveel mogelijk in de folie blijven hangen. Hierdoor profiteer je van meer veiligheid bij een ongeval. 

Weer thuiswerken? Pas op voor legionella op kantoor!

Vorig article

Dit betekent Employer Branding   

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets