Gadgets

Hoe kun je Airpods met je smartphone connecten

0

Tegenwoordig zie je steeds meer mensen lopen met korte ‘stokjes’ in hun oren, in plaats van oortjes die met touwtjes aan je telefoon verbonden zitten. Airpods stijgen enorm in populariteit zeker omdat ze soms goedkoper zijn wanneer je ze samen aanschaft met een sim only abonnement, en de gebruikers die ze hebben aangeschaft willen vaak niet meer terug naar ‘normale’ oortjes. Ben je benieuwd hoe je Airpods na de aanschaf eenmaal aan je telefoon of andere apparaten koppelt? En hoe je ze weer los kunt koppelen? Lees dan gauw verder, want wij leggen het je uit.

Het koppelen

Het fijne aan Airpods is dat ze heel gemakkelijk te koppelen zijn. Je hoeft ze maar te koppelen met slechts één apparaat met jouw Apple ID, en vervolgens zorgt Apple ervoor dat je Airpods ook geconfigureerd worden met je andere Apple apparaten.

Als je de oplaadcase van je Airpods opent in de buurt van je iPhone, zal deze automatisch verbinding proberen te maken met je telefoon. Als je op de knop ‘verbind’ drukt, zullen je Airpods met je telefoon verbinden. Als je met Airpods 2 koppelt, dan kun je ook de functie ‘Hé Siri’ inschakelen, zodat je ook vanaf je Airpods verbinding kunt maken met Siri. Voor de rest gaat het koppelen van de normale Airpods en die van Airpods 2 precies hetzelfde.

Loskoppelen van je telefoon

Wil je je Airpods weer loskoppelen, bijvoorbeeld omdat je ze niet meer gebruikt of gaat verkopen, dan open je simpelweg je Instelling, ga je naar Bluetooth en klik je op jouw Airpods. Als je nu op het blauwe ‘i’tje achter de naam van je Airpods klikt, zie je de optie ‘Vergeet dit apparaat’. Nu zullen je Airpods losgekoppeld worden van alle iCloud apparaten die je bezit!

Tips

We noemden al even dat er rondom Airpods vaak verschillende aanbiedingen zijn. Om te weten welke aanbieding het beste bij jouw voorkeuren en wensen past, kun je hiervoor het best verschillende sim only vergelijken.

Als je andere Apple accessoires hebt, zoals een Apple Watch, dan hoef je hiervoor je Airpods niet apart te koppelen. Heb je ze eenmaal gekoppeld met je iPhone, dan zullen ze ook automatisch verbinding maken met je Apple Watch. Handig, toch?

Draadloze Speakers: Beste Draadloze Speaker 2023

Vorig article

Belangrijkste factoren bij het vergelijken van online platforms

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets