BlogsGadgets

Zo kies je de beste tv

0

Ben jij op zoek naar een nieuwe tv en wil je alleen maar het beste van het beste? Als je een echte film- of serie liefhebber bent, wil je natuurlijk niets liever dan de beste 65 inch tv. Hoe kies je de beste tv? We helpen je in dit artikel op weg.

Resolutie

Hoe hoger de resolutie van jouw tv, hoe scherper het beeld. De resolutie van jouw tv wordt bepaald door het aantal pixels, ofwel: het aantal afzonderlijke stipjes die samen een beeld creëren. Momenteel hebben de meeste televisies op de markt een resolutie van 4K. Dat is al beter dan een HD-tv. Als je alleen het beste van het beste wil is een 8K televisie wel wat voor jou. Echter, als je een niet al te grote tv hebt, is een 8K televisie niet altijd nodig. Dan heb je voldoende aan 4K. De beste tv 2024 heeft een uitstekende resolutie.

Geluid

Je tv-ervaring draait niet alleen om het beeld, maar ook om de kwaliteit van het geluid. Om een inschatting te kunnen maken van de geluidskwaliteit van jouw tv kun je het beste even kijken naar het vermogen (in Watt) van jouw tv. Hoe hoger dat is, hoe beter de kwaliteit van het geluid. Kijk ook eens naar het aantal ingebouwde boxen van jouw tv. De beste geluidskwaliteit bij je tv krijg je met een zogenoemde soundbar aan de onderkant van het beeldscherm. Het is ook mogelijk om deze los bij te kopen als je de geluidskwaliteit van je tv wilt verbeteren.

Formaat

Hoewel je voor de ultieme tv-ervaring misschien de neiging hebt om de allergrootste tv die ze hebben te kopen, is groter niet per se altijd beter. Als jij een hele grote tv hebt, maar een kleine woonkamer, waardoor je dicht op de tv moet zitten, heb je geen goed overzicht op het hele scherm. Hoe dichter jij op je tv zit, hoe kleiner je het scherm wilt hebben.

Extra functies

Tegenwoordig hebben bijna alle tv’s een smartfunctie. Ideaal, want er zijn weinig mensen die nog reguliere tv kijken. We streamen vooral via online diensten. Daarnaast is het fijn, zeker als je bijvoorbeeld ook een spelcomputer op de tv aan wilt sluiten, dat jouw tv voldoende mogelijkheden heeft tot aansluiting. Je wilt minimaal een aantal HDMI-kanalen, maar het is ook erg fijn om de mogelijkheid te hebben USB aan te sluiten.

Waarom je soms je geld moet wisselen

Vorig article

4 manieren om het ondernemersrisico te minimaliseren

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs