Internet

7 makkelijke manieren om beter vindbaar te worden via Google 

0

Er zijn veel manieren op je website beter vindbaar te laten worden op Google. Om jezelf en je onderneming terug te vinden boven aan de lijsten geven wij je 7 gouden tips. 

Het kan via Google soms lijken alsof ze alleen maar de grote websites boven aan zetten. Wanneer je zoekt op zoekwoorden die iets met jouw onderneming te maken hebben eindig je nog steeds op de derde pagina. Maar dat kan natuurlijk anders. Er zijn veel mogelijkheden om jouw website hoger te laten komen in Google. Zo kan je online marketing uitbesteden of je kan het gewoon zelf doen. Aan jou de keuze na het lezen van deze tips. 

1.    Zoekwoorden 

Het begint bij het invoeren van goede zoekwoorden. Misschien heb je SEO weleens gehoord, dit staat voor zoekmachine optimalisatie. Hiervoor kan je tools gebruiken op je website. Hierbij kan je één zoekwoord invoeren. Vul er dan ook maar één in per pagina die aansluit bij de tekst. 

2.    Maak een sitemap 

Wanneer je een website hebt ontwikkeld, is niet alleen de homepage belangrijk. Nog veel belangrijker zijn de blogs. Wanneer deze in een goede gestructureerde volgorde staan kan je enorm goed vindbaar worden. Dit heet een sitemap. 

3.    Seo-technisch schrijven 

Bij punt één hadden we het er al even over. Maar je kan met meer werken dan alleen een zoekwoord. Wanneer je tekst voldoet aan de juiste criteria is hij online beter vindbaar. Omdat dit een echte skill is kan je SEO uitbesteden. Zo weet je altijd dat je teksten goed SEO-technisch geschreven zullen zijn. 

4.    Makkelijke website

Hoe makkelijk is je website? Kan opa of oma ook makkelijk door je website heen navigeren? Is het duidelijk wat er om de website te vinden is, of moet je moeilijk zoeken als je bepaalde producten wil zien? Een makkelijke website heeft een duidelijke navigatiestructuur en er is een doel op je website. 

5.    Linkbuilding op je eigen website

Heb je meerdere blogs geschreven op je website, dan is het altijd goed om daarnaartoe te linken door klikbare linkjes te plaatsen. Maar probeer niet alleen naar je eigen website te refereren, maar ook naar andere websites. Hierbij hoef je natuurlijk niet te linken naar concurrenten, als het maar iets met de tekst te maken heeft. 

6.    Linkbuilding op andere websites

Er is nog een methode om beter vindbaar te worden. Dit is door het plaatsen van linkjes naar jouw website op andere websites. Zo bestaan er verschillende betaalde manieren om je linkjes op andere website te plaatsen. Doordat 10 verschillende websites naar jouw website refereren word je door Google gezien als belangrijk! 

7.    Afbeeldingen toevoegen 

Het kan zijn dat je een prachtige blog hebt geschreven, maar dat hij nog steeds niet goed vindbaar is. Helaas kan dit komen door het niet toevoegen van genoeg unieke content. Dit kunnen afbeeldingen, filmpjes of andere opvallende dingen zijn in je blog. Maar je blog hierdoor echt uniek waardoor er genoeg waarde op te vinden is. 

HANDIG: Zo spaar je snel jouw droomreis bij elkaar

Vorig article

Gamescom: een paradijs voor de fervente gamer

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet