Geld

HANDIG: Zo spaar je snel jouw droomreis bij elkaar

0

Door de Corona-crisis stond het reizen op een laag pitje, maar nu corona onder controle is kunnen we langzaam maar zeker weer gaan fantaseren over onze droomvakanties. Dit is dus een goed moment om na te denken over je financiële situatie. Ga jij btc kopen? Of toch liever op een andere manier sparen? Hier zijn een paar tips over hoe je het geld bij elkaar kunt krijgen voor je droomreis.

Maak het plan concreet

Toegegeven, het is moeilijk om nu al een datum te kiezen voor je reis. Het is immers nog redelijk onzeker wanneer je weer op reis kunt gezien de drukte op de vliegvelden. Maar je kunt wel al precies bepalen waar je heen wilt en voor hoe lang – ongeveer. Informeer over de landen die je overweegt en maak jouw keuze. Zodra het plan concreet is, wordt het gemakkelijker om te sparen.

Hoeveel geld is er nodig?

Nu je een goed plan voor ogen hebt, kun je beginnen met het berekenen van een budget voor je reis. Er zijn verschillende online tools die je kunnen helpen met hoeveel je op welke bestemming gaat uitgeven. Vaak kun je aangeven hoe luxe je wilt reizen. Neem altijd een bepaald bedrag op voor eventuele onvoorziene uitgaven, zodat je op de reis zelf geen geldzorgen hebt. Het blijft natuurlijk altijd een schatting. Een specifiek spaardoel zal je verder motiveren om geld opzij te zetten.

Bespaar op vaste lasten

Veel mensen denken dat besparen betekent dat je minder leuke dingen kunt doen of kopen. Maar je kunt misschien wel meer dan genoeg besparen op je vaste lasten. Vaak wordt dit gemakshalve niet goed onderzocht. Neem al je vaste lasten eens onder de loep en kijk waar je misschien te veel betaalt. Het is bijvoorbeeld de moeite waard om van energieleverancier te veranderen. Je betaalt immers hoge tarieven als je contract afloopt. Bovendien krijg je bij een nieuwe energieleverancier vaak een welkomstkorting. Nieuwe contracten zijn eigenlijk altijd voordeliger.

Houd goedkope vliegtickets in de gaten

Tot slot kun je flink besparen op je vliegticket als je slim bent. Wacht niet te lang, want over het algemeen loont het om vroeg te boeken. Maar let op er ook op dat je niet te vroeg bent. Houd de aanbiedingen in de gaten en kijk steeds rond bij verschillende aanbieders. Soms kan vliegen op een andere luchthaven ook een groot verschil maken. Hoe flexibeler je bent, hoe groter je kans op een goedkoop vliegticket.

De opkomst van spraakherkenningstechnologie

Vorig article

7 makkelijke manieren om beter vindbaar te worden via Google 

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld