GadgetsInternet

De onmisbare digitale vaardigheden van 2022 op een rijtje

0

De digitale wereld verandert en evolueert voortdurend, dus is het belangrijk om de curve voor te blijven en te weten naar welke vaardigheden er in 2022 veel vraag zal zijn. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met de meest essentiële digitale vaardigheden die nodig zullen zijn op de werkplek van de toekomst. Of je nu een bedrijfseigenaar of een werknemer bent, zorg ervoor dat je deze vaardigheden aanscherpt om concurrerend te blijven!

Wat zijn digitale vaardigheden?

Digitale vaardigheden zijn de bekwaamheden en kennis om digitale technologieën te gebruiken. Ze kunnen in drie categorieën worden onderverdeeld:

– Harde vaardigheden: Dit zijn de technische vaardigheden die je nodig hebt om specifieke taken uit te voeren of specifieke hulpmiddelen te bedienen. Voorbeelden zijn programmeren, webontwikkeling, grafisch ontwerp, videobewerking, en social media marketing.

– Zachte vaardigheden: Dit zijn de niet-technische vaardigheden die nodig zijn om in elke baan te slagen. Voorbeelden zijn communicatie, teamwerk, problemen oplossen, en tijdbeheer.

– Overdraagbare vaardigheden: Dit zijn de vaardigheden die op meerdere banen of bedrijfstakken toegepast kunnen worden. Voorbeelden zijn kritisch denken, creativiteit, en aanpassingsvermogen.

Drie essentiële vaardigheden

Wat zijn nu de essentiële vaardigheden? Hier volgen de drie belangrijkste:

– Microsoft Office: In de hedendaagse zakenwereld is het kunnen gebruiken van Microsoft Office een must. Of je nu PowerPoint presentaties of Excel spreadsheets maakt, je weg kennen in dit softwarepakket is essentieel.

– Communicatie: Nu zoveel werknemers op afstand werken, is het belangrijker dan ooit dat je effectief kunt communiceren via verschillende samenwerkingsprogramma’s. Van e-mail en Slack tot Whatsapp en Teams, zorg dat je weet hoe je al deze platforms kunt gebruiken om in contact te blijven met je collega’s.

– Zoeken: Nu er zoveel informatie online beschikbaar is, is het belangrijk dat je weet hoe je naar de juiste antwoorden kunt zoeken. Of je nu Google of YouTube of vakforums gebruikt, weten hoe je snel en efficiënt de informatie vindt die je nodig hebt zal in 2022 een waardevolle vaardigheid zijn. Scherp deze vaardigheden nu aan en je zult in 2022 een voorsprong hebben!

Hoe nu verder?

Dus daar heb je het, de drie meest essentiële vaardigheden die je moet kennen voor de toekomstige werkplek. Als je deze vaardigheden onder de knie krijgt, ben je goed op weg naar succes in 2022 en daarna. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met leren!

Arbodienst: wat doet deze dienst? 

Vorig article

Hoe een Huawei-laptop te kiezen: 7 zeer belangrijke functies

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets