BlogsInternet

Chatroulette niet ‘echt’ anoniem

0

Heb je je wel eens afgevraagd wie al die gekke mensen zijn op Chatroulette? Misschien heb je gister wel de vrouw van je dromen door de webcam gezien maar heeft ze je ‘genext‘ voordat je je hart kon uitstorten. Of misschien wil je die ene dikkige kerel even vertellen dat de kans dat je vrienden maakt met je broek op je enkels vrij klein is. Kan niet? Kan wel. Chatroulette anoniem? Niet helemaal…

Chatroulette is geen perfecte applicatie. Het systeem verbindt je direct met een vreemde zonder dat het je ‘reroute’ via een andere server. Dit houdt in dat je de mogelijkheid hebt om het IP-adres van degene tegenover je te zien. En een IP-adres geeft je de mogelijkheid te kijken waar iemand woont.

Natuurlijk is het wel erg veel moeite om zoiets uit te gaan zoeken. Gelukkig maakt ChatrouletteMaps dit gemakkelijk. Kleine kanttekening, het is niet mogelijk om zomaar van iedereen die tegenover je zit de locatie te achterhalen. Je kunt wel browsen door personen van wie de locatie bekend is. Misschien kom je zo een bekend gezicht (of ander lichaamsdeel) tegen.

Augmented reality contactlenzen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs