Internet

5 dingen die je zelf kan doen voor sneller internet  

0

Goed wifi in huis is één van de belangrijkste dingen. Wij geven je in deze blog allerlei tips om ervoor te zorgen dat jij je wifi signaal kan verbeteren. 

Niet is ergerlijker dan wanneer je met sloom internet bepaalde opdrachten moet afronden. Je blijft maar wachten en wachten, en tijd is geld. Tegenwoordig hebben ze bijvoorbeeld glasvezel dat er voorheeft gezorgd dat veel van de slome internetproblemen zijn verholpen. Maar nog steeds kan het waarschijnlijk sneller werken dan je misschien denkt. Dit heeft te maken met de plaatsing van je router, maar er zijn ook een aantal slimme trucjes om je internet te verbeteren in korte tijd. 

1.    Doe wifi controle check 

Voordat je aan je wifi gaat sleutelen en de wifi-infrastructuur in je woning gaat aanpassen is het tijd voor een speed test. Hoe snel is je wifi? Zoek op internet naar een wifi speed test om te kijken of jouw internet toe is aan verbetering. Misschien is het zelfs wel tijd voor glasvezel, maar heb ik glasvezel, vragen veel mensen zich af. Hiervoor kan je een controle uitvoeren om te zien of jij ook glasvezel in je woning kan aansluiten. 

2.    De beste plek voor je router 

Wat is nu eigenlijk de beste plek voor je router? Dit heeft vooral te maken met de plaats waar jij het meeste internet gebruikt. Een centrale locatie in het midden van het huis kan een goede optie zijn wanneer je in alle kamers gebruik maakt van het internet. Heb jij een kantoor, dan wil je daar het beste wifi, hier je router plaatsen is dan dus de slimste oplossing. Zorg er ook voor dat er minder obstakels tussen jou en je wifi zitten. Denk aan groter kasten. Grote metalen voorwerpen blokken ook de radiostralen van de wifiverbinding. 

3.    Extra acces points 

Wat is een acces point precies? Dit is een aansluitmogelijkheid voor een tweede modem in huis. Een gewone router heeft vaak verschillende ingangen. Deze in- en uitgangen zijn bedoeld om extra acces points te maken in je woning. Kan jij kabels trekken door je woning, dan kan het slim zijn om op iedere verdieping een acces point te maken voor sterk internet overal in huis. 

4.    Koop een nieuwe router 

Wist je dat de meeste routers die je krijgt bij het afsluiten van een internetabonnement niet goed zijn? Vaak is het internet matig en kan je beter zelf een router aanschaffen. Het is ook tijd voor een nieuwe router wanneer je jouw modem al meer dan 6 jaar hebt hangen. Door veel technologische ontwikkelingen zal het internet in huis flink toenemen. 

5.    Andere frequentieband of wifi-kanaal instellen 

Nu wordt het interessant. Want wist je dat je met een goede router en de perfecte aansluiting nog slecht internet kan hebben? Dit kan te maken hebben met het kanaal waarop je aan het internetten bent. De meeste routers zijn standaard ingesteld op kanaal 1, maar hoe meer mensen in de straat op dit kanaal zitten hoe slechter je internet wordt doorgegeven. Er bestaan verschillende apps die je daarbij kunnen helpen. 

Alleen naar het buitenland op vakantie: wat moet je regelen?

Vorig article

Waarom de notaris onze vrijheden verdedigt

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet