Handig

Waarom de notaris onze vrijheden verdedigt

0

Een bezoek aan de notaris staat waarschijnlijk niet bovenaan je verlanglijstje. Op zich is dat best te begrijpen. Bij de notaris krijg je te maken met ingewikkelde documenten en dien je soms moeilijke vragen te beantwoorden. Tegelijkertijd is het juist een gelegenheid om je wensen aan te geven. Dat niet alleen, want een notaris geeft ze juridische waarde. Bij de notaris krijg jij de gelegenheid om optimaal gebruik te maken van de vrijheid binnen een democratie. Bovendien haal je veel voordeel uit de diensten van deze bijzondere beroepsgroep. 

  1. Leg je relatie tussen jou en je partner vast

Hoewel trouwen nog steeds populair is kiest lang niet iedereen hiervoor. Een van de redenen is de aanwezigheid van alternatieven. Die voelen iets minder rigoureus aan en bovendien hoef je geen smak geld uit te geven aan een spetterende bruiloft. Je hebt vast weleens gehoord van het geregistreerd partnerschap en een samenlevingscontract. Voor beide is het noodzakelijk dat je langs de notaris gaat om de overeenkomsten rechtsgeldig te maken. 

  1. Geef exact aan wie aanspraak maakt op jouw erfenis

In je leven bouw je vermogen op en je wilt waarschijnlijk graag dat het terechtkomt bij de juiste nabestaanden. Zoals je waarschijnlijk wel weet is het testament hiervoor bedoelt. Maar lang niet iedereen kiest ervoor om een testament op te stellen. Ze denken dat de standaardprocedures hun nalatenschap naar wens verdelen. Helaas is dat lang niet altijd het geval. Zeker niet wanneer je niet vastgelegd hebt wie je vaste levenspartner is en je geen kinderen hebt. Daarom is het eigenlijk altijd verstandig om een testament op te stellen. Maak gebruik van je vrijheid en lees meer over het onderwerp en over de verklaring van erfrecht

  1. Leven in de wetenschap dat alles tot in de puntjes geregeld is

Het opstellen van een testament doe je grotendeels voor je nabestaanden. Maar het geeft jou ook een geruststellend gevoel. Je leeft namelijk in de wetenschap dat na je dood jouw bezittingen bij de juiste personen terechtkomen. Zie het opstellen van een testament daarom niet als iets dat je doet voor de toekomst. Want je haalt er direct voordeel uit. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de andere diensten die de notaris levert. Beschouw de groep als hulpverleners die zekerheid in je leven inbouwen. Dat maakt een bezoek meteen een stuk aantrekkelijker. Bovendien vallen de kosten over het algemeen best mee. Daarom is een afspraak maken bij de notaris absoluut de moeite waard. 

5 dingen die je zelf kan doen voor sneller internet  

Vorig article

3x musthaves voor een gezellig thuiskantoor

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig