InternetTech nieuws

Blijft iDeal ook in 2019 succesvol?

0

Veruit de populairste betaalmethode in Nederland is iDEAL. Iedere Nederlandse bank werkt er aan mee en vrijwel iedere Nederlander met een werkende bankrekening gebruikt de dienst. Wat iDEAL zo succesvol maakt, is dat je in de vertrouwde omgeving van je eigen bank blijft. 66% van de mensen betaalt het lieft met iDEAL, de overige 44% gebruikt liever een andere betaalmethode.

In 2017 zijn de transacties gedaan via iDeal met bijna 34% gestegen: er zijn in 2017 ruim 378 miljoen betalingen gedaan via het mobiele betalingsmiddel. iDeal is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de wereld van betalingsmogelijkheden. Sinds iDeal een QR-code introduceerde waarmee je extreem gemakkelijk je bonnetje van het café kunt betalen via je telefoon, is de app makkelijker dan ooit.

Het succes

Het grootste deel van het succes van iDeal is te danken aan het groeiende succes van de e-commerce in Nederland, de online handel. In plaats van de stad in te gaan om een nieuwe jurk te vinden, kun je dat met je laptop op schoot vanaf de bank doen. Met iDeal betaal je snel en makkelijk en gewoon, veilig, via je eigen bank. Niet alleen in Nederland is iDeal zo succesvol, maar liefst 60 landen op de hele wereld omarmen de betalingsmethode. Ook facturen, gemeente belastingen en verkeersboetes betaal je makkelijk en snel met iDeal.

Vast niet verwacht

Er bestaan zelfs gokkasten met iDeal (dus bijvoorbeeld die machines met stukjes fruit waarmee je geld kunt verdienen) kun je betalen met iDeal. Dat zijn dan wel online gokkasten, want bij fysieke kasten kun je nog gewoon betalen met je pinpas en heb je daar geen online service voor nodig. Sinds de introducering van de QR-code functie hoef je zelfs je pinpas niet mee te nemen, want door de code te scannen kun je met iDeal de bon van je restaurant betalen.

Tikkie

Dankzij de komst van de populaire ABN-Amro app Tikkie is de leus ‘stuur ff een tikkie!’ niet meer weg te denken uit de Nederlandse taal. In plaats van een restaurant op te houden doordat iedereen zijn eigen gedeelte wil betalen, betaalt één iemand de hele rekening en wordt deze, dankzij de Tikkie-app, makkelijk gesplit. Voor de mensen die nog moeten betalen is het geld zo overgemaakt, doordat Tikkie samen werkt met iDeal. Analisten zeggen dat het succes van iDeal mede te danken is aan het succes van Tikkie.

WIKIPEDIA FOUNDER KOMT MET NIEUW SOCIAAL NETWERK

Vorig article

Goedkoopste anti-virus 2019: Goed genoeg!

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet