Internet

Tips voor creatieve gebruikersnamen en wachtwoorden

0

Je wilt natuurlijk internetcriminelen en hackers buiten de deur houden. Vooral wachtwoorden met maar een paar letters zijn in een paar tellen te kraken. Het is belangrijk om een veilig wachtwoord te hebben. Hoe maak je dat? We delen graag onze tips voor creatieve gebruikersnamen en wachtwoorden.

Een paar basistips om mee te starten!

Graag helpen we je met een paar basis tips om je wachtwoorden te verbeteren. Het gaat om:

  1. Hoe meer tekens hoe veiliger je wachtwoord is. Twaalf tekens is beter dan acht. Vijftig is beter dan twaalf. Vijftig kan minder praktisch zijn.
  2. Wissel cijfers, hoofdletters en speciale tekens (&^%$#) met elkaar af. Het helpt om een sterker wachtwoord te krijgen.
  3. Gebruik een zin. Denk dan aan Ik Heb 44 brommers in de schuur
  4. Gebruik geen naam, postcode, adres of geboortedatum
  5. Gebruik bij alle verschillende sites en e mails een ander wachtwoord.
  6. Wissel je wachtwoord ieder jaar
  7. Lees meer tips.

Hoe kun je meerdere verschillende wachtwoorden maken?

Kies voor een hoofdwachtwoord en maak hier verschillende varianten op. Hierdoor is het mogelijk om snel veel wachtwoorden te maken. Bijvoorbeeld als hoofdwachtwoord Nederland Huis 12%% en dan als alternatief Nederland Home 55#@ enzovoort. Je kunt voor een variabele kiezen en deze veranderen. Doe het wel slim. Gebruik niet groen, geel, blauw als variabele. Het is dan logisch wat de opties zijn. Doe dan eerder groen 123 en blauw abc en geel!@#.

De geheime vraag om toegang te krijgen tot je account

Maak gebruik van een geheime vraag waar eigenlijk niemand dan jij een antwoord op kan geven. Het is belangrijk om het erg moeilijk te maken.

Wachtwoord Managers

Wanneer je veel unieke wachtwoorden wilt aanmaken dan wordt het natuurlijk moeilijk om ze allemaal te onthouden. Gelukkig zijn er wachtwoordmanagers. Hierbij hoef je alleen nog maar het hoofdwachtwoord te onthouden. Vervolgens onthoudt de wachtwoordmanager alle wachtwoorden voor jou. Wel zo prettig touch? Ze zijn veiliger dan de wachtwoordmanagers welke je in de webbrowsers ziet.

Hoe maak je een creatieve gebruikersnaam

Kies voor een unieke naam welke onlogisch is voor een ander. Bijvoorbeeld BlueBoom#1. Het is goed om bij de verschillende sites en tools gebruik te maken van een unieke gebruikersnaam. Wederom kun je hier ook gebruikersnaam maken van synoniemen en delen van de gebruikersnaam vervangen. Het is mooi om de opties te ontdekken om zo een sterke set gebruikersnamen te gebruiken en maken. We weten zeker, dat je hierdoor een veiliger geheel krijgt. Ook voor jou zijn er volop opties mogelijk. Tip is om bij standaardprogramma’s de gebruikersnaam aan te passen. Laat het niet op admin staan, maar maak er adminHans of admin Grietje van.

Een sterk wachtwoord koppelen

Door aan de unieke gebruikersnamen ook sterke wachtwoorden te koppelen is er een geheel. Het is mogelijk om zo een unieke combinatie te krijgen welke heel moeilijk is om te kraken. Het is goed om zo al jouw digitale gegevens goed te beschermen.

De allerbeste en veiligste namen voor je wifi

Vorig article

John de Mol: Vermogen, Vrouw en meer in 2021

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet