Handig

Alleen naar het buitenland op vakantie: wat moet je regelen?

0

Als je nog nooit alleen bent op vakantie geweest, kan het best lastig zijn om te bedenken wat je precies moet regelen. Normaal gesproken werd je koffer ingepakt, of moest je alleen hier en daar een beetje helpen. Alles wat verder van tevoren moet worden gedaan is je dus onbekend. Vraag bijvoorbeeld één van de ouders/verzorgers om je te assisteren als je het even niet weet. Zij zijn al bekend met allerlei zaken uit het volwassen leven, zoals hoe het bijvoorbeeld zit met verzekeringen (denk aan een reisverzekering, of een inboedelverzekering afsluiten) en kunnen je met veel dingen helpen. In dit artikel lees je wat je moet doen en waar je op moet letten als je voor het eerst alleen naar het buitenland op vakantie gaat.

Paspoort of ID-kaart

Zoals je misschien wel weet, moet je als je naar het buitenland gaat een paspoort of ID-kaart meenemen. Als je nog geen paspoort hebt, moet je dat dus eerst aanvragen. Heb je deze al wel, dan is het een goed idee om te kijken hoe lang deze nog geldig is. Loopt het tegen de eindtijd aan dan is het altijd goed om deze te verlengen. Dit kan je doen bij de gemeente waar je woont. Je kunt natuurlijk ook een Europese ID-kaart aanvragen, hiermee kun je van en naar alle EU-lidstaten reizen.

Visum

Voor veel landen heb je ook een visum nodig. Dit is een officiële toestemming om het land binnen te mogen gaan en er een bepaalde tijd te mogen verblijven. Je moet het visum aanvragen bij de ambassade of het consulaat van het land waar je naartoe wilt gaan. Het is belangrijk om hier tijdig mee te beginnen, want het aanvragen van een visum kan soms wel een paar weken duren.

Doorlopende reisverzekering

Ben je van plan om vaker per jaar naar het buitenland te gaan, dan kun je een doorlopende reisverzekering afsluiten. Deze dekt heel wat risico’s die je tijdens je reis kunt tegenkomen. Deze dekt namelijk niet alleen je reis, maar ook je bagage en eventuele zorg gerelateerde behandelingen (bijvoorbeeld een ziekenhuisopname tijdens jouw vakantie).

Tips om meer geld te verdienen

Vorig article

5 dingen die je zelf kan doen voor sneller internet  

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig