Blogs

Zo onbeperkt is onbeperkt bellen

0

Paar uurtjes met je oma bellen, nog even die vriend uithoren over het weekend en dan nog even je wekelijkse belletje met je ouders. Voor je het weet ben je over je belbundel heen. Maar dat geldt niet voor jou als je een bundel onbeperkt bellen hebt. Toch? In deze blog gaan we kijken hoe onbeperkt dat stukje onbeperkt nu eigenlijk is. Lees je mee?

Allereerst bieden niet alle mobiele providers de optie onbeperkt bellen aan. We hebben het in deze blog natuurlijk over de mobiele providers die dit wél hebben. Denk bijvoorbeeld aan Budget mobiel, T-Mobile, Tele2 en nog veel meer providers. En eigenlijk hebben al deze providers één belangrijk punt gemeen. Ze maken namelijk gebruik van een Fair Use Policy. Laten we hier eens even dieper op in gaan.

Fair Use Policy

Als jij een nieuw telefoonabonnement afsluit dan zit daar altijd een formulier bij, namelijk de algemene voorwaarden. In de algemene voorwaarden staan regels waar jij je aan moet houden tijdens de periode dat jouw abonnement loopt. Het is als het ware een contract. Dit contract teken je, vaak zonder ‘m helemaal door te lezen. Maar hierdoor zeg je wel ‘ja’ tegen deze regels. Eigenlijk zijn deze regels er vooral om ervoor te zorgen dat er geen misbruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld de optie onbeperkt bellen.

Eigenlijk geldt de Fair Use Policy voor alle onbeperkte opties, denk aan onbeperkt bellen, sms’en of internetten. Het doel van deze policy is vooral dat je geen misbruik maakt van een abonnement. Door bijvoorbeeld met meerdere mensen gebruik te maken van één abonnement. Het onbeperkt abonnement is vaak zo opgesteld dat je er geen last van hebt als je als gebruiker er als enige gebruik van maakt.

Toch iets beperkt

Dus is onbeperkt bellen onbeperkt? Hierop moeten we antwoorden met: nee. Maar laten we vooropstellen dat je echt héel véél moet bellen om over deze limieten uit te komen. Zo heb je bijvoorbeeld bij Simpel een limiet van 2000 belminuten. Dat betekent dat je dan meer dan 33 uren aan het bellen bent. Dat is natuurlijk wel echt flink wat natuurlijk. Als je over zo’n limiet heengaat krijg je trouwens vaak eerst een waarschuwing. Wel kan het zo zijn dat je abonnement wordt bevroren of opgeheven als je te vaak geen gehoor geeft aan deze waarschuwingen.
Providers vergelijken

Voor jouw beeldvorming hebben we een aantal bekende providers vergeleken. Zo kan je bij T-Mobile de beste deal krijgen op het gebied van onbeperkt bellen. Daar kan je namelijk 10.000 minuten bellen. Dat is meer dan 166 uur. Dit geldt ook voor Vodafone. Bij KPN en bij Ben krijg je 3.000 belminuten. Wat gelijk staat aan 50 uur. Youfone geeft je 4000 belminuten per maand, goed voor zijn 66 uur bellen. En Simpel staat onderaan met 2000 belminuten. Wat dus neerkomt op 33 uur bellen.

Samengevat kunnen we dus stellen dat onbeperkt bellen in de praktijk zeker neerkomt op onbeperkt. Omdat de hoeveelheden zo groot zijn dat je als single user daar niet snel overheen gaat. Fair Use Policy is vooral in het leven geroepen om misbruik te voorkomen. Denk aan het delen van een abonnement om zo nog lagere kosten te hebben per maand.

Loopt jouw abonnement bijna af? We schreven eerder een artikel waar je op moet letten bij een nieuw telefoonabonnement!

Waarvoor kan je een zakelijke lening gebruiken?

Vorig article

Weg met stress: zo kom je tot rust na een drukke dag 

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs