Blogs

Weg met stress: zo kom je tot rust na een drukke dag 

0

De drukte van het werk meenemen naar huis? Soms is het gewoon lastig om de auto in te stappen en gelijk te ontspannen. Juist terwijl dit zo enorm belangrijk is, want na inspanning hoort ontspanning. Daarom geven wij je graag een aantal tips om stressvrij te raken van je werk.

Druk, druk, druk. Er is wel altijd wat te doen. Is het ene nog niet klaar dan staat de volgende taak alweer op de agenda. Wij hebben daarom wat ontspannende tips voor je op een rijtje gezet. Want te veel stress is niet oké. Zo kan je bijvoorbeeld heerlijk tot rust komen in je eigen jacuzzi of je kan heel simpel alle stress van je afschrijven. Maar misschien ontspan je wel door lekker de tijd te nemen voor het eten. Er zijn tal van manieren, dus laten we snel gaan kijken.

Dit zijn de beste tips tegen minder stress en meer rust:

  • Was alle zorgen van je af

Even ontspannen onder de douche. Voor veel mensen is dit de ultieme vorm van ontspanning, maar wat nu als er een opblaasbare jacuzzi in je tuin staat. Zou dat niet nog veel lekkerder zijn? De Lay-Z Spa is een top jacuzzi die snel warm is. Of je belt alvast je partner dat je een drukke werkdag hebt gehad en of ‘ie hem even voor je wil aanzetten voordat je thuiskomt.

  • Leg alle schermen weg als je thuiskomt

Een andere hele bruikbare tip is om alle schermen weg te leggen wanneer je thuiskomt. Zo kan je beter ontspannen dan wanneer je tot laat nog op je scherm zit te turen. Het kan bijvoorbeeld heerlijk zijn om een spelletje te doen aan het einde van de avond of misschien weg te dromen bij een goed boek en een glaasje wijn.

  • Maak je hoofd leeg met ontspannende activiteiten

Iets anders kan zijn om je hoofd leeg te maken door bijvoorbeeld te gaan kleuren in een kleurboek voor volwassen, iets creatiefs te doen of gewoon een wandeling te maken. De natuur is een hele goede remedie tegen stress en een volle agenda. Ook kan je denken aan het doen van yoga of misschien te gaan sporten. Zo heeft iedereen wel een activiteit waarbij hij of zij alle zorgen van zich af kan gooien.

Vind de gouden formule

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om te ontspannen. Het belangrijkste is dat je iets gaat doen dat helemaal los staat van je werk en compleet anders is van wat jij normaal in het dagelijks leven doet. Vind hierin de gouden formule voor jezelf!

Zo onbeperkt is onbeperkt bellen

Vorig article

Wat is sim only precies en wat maakt het zo aantrekkelijk?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs