Geld

Waarvoor kan je een zakelijke lening gebruiken?

0

Wil je investeren in jouw bedrijf? Dan heb je hier mogelijk een behoorlijk bedrag voor nodig. Het kan maar zo zijn dat je de investering niet met eigen geld kunt bekostigen. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt namelijk een zakelijke lening aanvragen. Steeds mee ondernemers vragen tegenwoordig zo’n lening aan. Toch zijn er ook nog genoeg ondernemers die niet bekend zijn met deze financiering, laat staan dat zij weten waar zij een zakelijke lening voor kunnen gebruiken. Ben je ook benieuwd wat je allemaal met een zakelijke lening kunt? Wij geven je hier tekst en uitleg over deze financiering voor jouw bedrijf.

Uitbreiding
Een zakelijke lening is bedoeld om een langlopende investering in jouw bedrijf te financieren. Hier hoort een uitbreiding uiteraard ook bij. Bij een uitbreiding denken veel ondernemers al snel aan het uitbouwen van hun bedrijfsruimte, zoals een extra bedrijfshal of groter magazijn. Toch is dit niet het enige. Je kunt jouw bedrijf namelijk ook uitbreiden door een tweede vestiging te openen. Daarnaast wordt het starten van een webshop ook gezien als uitbreiding van jouw bedrijf. Voor welke vorm van uitbreiding je ook kiest, het kost altijd veel geld. Met behulp van een zakelijke lening kun je mogelijk toch de gewenste investering doen.

Overname
Je vraagt een zakelijke lening niet alleen maar aan voor een uitbreiding. Nee, want je kunt het geld ook gebruiken om een overname te financieren. Dankzij een overname kun jij jouw bedrijf mogelijk laten groeien. Neem je een concurrent over? Dan versterk je bovendien jouw marktpositie. Wil je een bedrijf overnemen? Dan moet je hier vaak een flink bedrag voor neertellen. De kans is groot dat het eigen vermogen van jouw onderneming niet toereikend is. Een zakelijke lening biedt in dat geval uitkomst.

Nieuwe machines en/of voertuigen kopen
Heb je een nieuwe machine of een nieuw voertuig nodig? Dan kun je eveneens een zakelijke lening aanvragen. Omdat het een lening betreft, sta je hier mogelijk niet om te springen. Helaas beschikken veel ondernemers niet over de financiële middelen om de aanschaf van een nieuwe machine of een nieuw voertuig zelf te bekostigen. Met een zakelijke lening wordt dit toch mogelijk. Sommige ondernemers denken dat bedrijfskrediet in dat geval volstaat, maar dat is niet het geval. Zakelijk krediet vraag je namelijk alleen aan om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf te betalen.

Hoe werkt een zakelijke lening?
Nu je weet waar je een zakelijke lening voor kunt gebruiken, kun jij voor jezelf bepalen of je al dan niet een aanvraag indient. Voordat je dit doet, ben je mogelijk ook benieuwd hoe een zakelijke lening precies in zijn werkt gaat. Allereerst moet je weten dat het hier om een lening gaat. Dit betekent dat je het geleende bedrag altijd terug moet betalen. Dit doe je door maandelijks een gedeelte af te lossen. Het bedrag dat je terugbetaalt bestaat niet alleen uit aflossing, maar ook uit rente.

De rente van een zakelijke lening is niet altijd hetzelfde. Dit hangt allereerst af van het percentage waartegen je op dat moment geld kunt lenen. Dit percentage kan het ene moment hoger zijn dan het andere moment. In dat geval kost een zakelijke lening jou meer. Daarnaast hangt de hoogte van de rente af van de financiële situatie van jouw bedrijf. Zijn de financiën niet bepaald rooskleurig? Dan krijg je te maken met een hogere rente. Op deze manier dekt een geldverstrekker het risico af dat je de lening niet terug kunt betalen.

Combineer verschillende soorten raamdecoratie

Vorig article

Zo onbeperkt is onbeperkt bellen

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Geld