Gadgets

Wat je nodig hebt voor de ideale gaming setup!

0
black gaming console

Je ideale gaming setup samenstellen lijkt soms wel een ingewikkelde puzzel. Maar als je een paar basisprincipes vasthoudt, kom je uiteindelijk toch uit bij de juiste keuzes. Want wat zijn de belangrijkste onderdelen van je gaming setup? En hoe maak je een keuze tussen de verschillende producten die daarvoor beschikbaar zijn?

Een goed toetsenbord en muis

Als gamer is een goed gaming toetsenbord cruciaal. Zeker als je snelle acties moet uitvoeren. Wanneer je er eentje uitkiest, kun je kiezen tussen een mechanisch en niet-mechanisch toetsenbord. Beiden hebben voordelen en nadelen. Zo is het voordeel dat mechanische toetsenborden je een consistenter en preciezer gevoel geven. Het nadeel is dat ze wat meer herrie maken bij het typen. Je kunt ook kiezen of je een RGB verlicht toetsenbord wilt of juist niet, en welke extra toetsen je nodig hebt.

Voor een gaming muis is het belangrijk dat je er eentje hebt die lekker in de hand ligt. Ieder mens houdt een muis op een andere manier vast. Kijk maar eens goed naar hoe jij een muis nu vasthoudt, en zoek een muis die bij deze houding past.

Een videokaart die wel tegen een stootje kan

Een goede videokaart is misschien wel de basis van je ideale gaming setup. Bespaar niet op een videokaart door te kiezen voor een van de goedkoopste opties of door voor een onbekend merk te kiezen. Over het algemeen zul je voor een videokaart uitkomen bij AMD of Nvidia. Deze merken hebben een goede reputatie in de gaming wereld. Kies voor een videokaart met wat extra gigabytes als je van plan bent om zware spellen te spelen of tegelijkertijd ook op bijvoorbeeld Twitch wilt streamen.

Ook je monitor heeft invloed op de keuze voor de videokaart. Heb je een groot scherm in hoge kwaliteit (zoals een 49 inch 4K scherm) of heb je een wat kleinere HD monitor? Hoe groter je scherm en hoe meer kwaliteit, des te meer er van je grafische kaart gevraagd wordt.

Een gaming stoel die je rug spaart

Natuurlijk wil je comfortabel kunnen zitten en bewegen tijdens het gamen. De meest belangrijke reden om een gaming stoel te kopen zou niet de looks, maar het comfort moeten zijn. Als je niet lekker in een stoel zit, of niet de juiste houding aanneemt, kun je last krijgen van nek- en rugklachten. Gamers zitten vaak vele uren op een stoel, dus een goede gaming stoel is zeker geen overbodige luxe.

Kijk goed naar de verstelbaarheid en naar de ondersteuning in de rug. Sommige mensen vinden het prettig om een setje kussentjes te gebruiken voor hun hoofd en onderrug. Anderen vinden dat juist niet prettig. Dat is een afweging die je zelf moet maken.

SEO specialist aan het woord: Wil je in crisistijden hoger in Google ranken? 

Vorig article

Zo maak je het gezellig op kantoor: 3 tips

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Gadgets