Internet

SEO specialist aan het woord: Wil je in crisistijden hoger in Google ranken? 

0

Wil jij graag hoger in Google komen? Of wil je dat je artikelen beter gerankt worden waar je meer gaat verkopen? Wij hebben 7 gouden tips op een rij gezet. 

Bij bepaalde zoekwoorden is het fijn wanneer je website hoog scoort. Dit kunnen woorden zijn als: Goedkope bloempotten, nieuwe stekkers, praktisch wasrek. Wanneer je producten ofe diensten aanbiedt binnen een bepaalde sector wil je kunnen concurreren met anderen. Hoger komen in Google kan op allerlei verschillende manieren. Je moet vooral weten waarop Google jouw website gaat beoordelen. 

1.    Kom op andere website met een link naar je site 

Wist je dat het ontzettend goed werkt om op goede en waardevolle websites terecht te komen als ondernemer. Dit heet een backlink, en hebben een positief effect op Google. Wanneer Google ziet dat jij bijvoorbeeld met bepaalde zoekwoorden vanaf verschillende websites linkt naar jouw eigen website wordt je website gezien als waardevol. Een SEO specialist kan je helpen bij het maken van goede teksten en betere vindbaarheid binnen Google. 

2.    Mobiele versie belangrijker 

Als je een website ontwerpt zal je dit waarschijnlijk op je computer doen. Maar wist je dat tegenwoordig meer dan 70% van de bezoekers je website bekijken van hun telefoon. Het is dus veel belangrijker dat je website geoptimaliseerd is voor telefoon gebruik dan voor desktop. Geef de gebruiker een optimale ervaring. 

3.    Minimaal één keer per week bloggen 

Bloggen zorgt er zeker voor dat jouw website beter vindbaar wordt via Google. Het kan er zelfs voor zorgen dat jij met bepaalde blogs enorm goed vindbaar bent. Een goede blog op basis van SEO-teksten kan nog beter scoren. Lees je dus goed in voordat je een tekst plaatst op je website. 

4.    Longtail en shorttail 

Wil jij heel specifiek een bepaald product verkopen? Dan kan je beter werken met longtail zoekwoorden dan met shorttail. Bij een shorttail zoekwoord moet je denken aan bloempot. Ga je voor een longtail dan wordt het: Gouden porseleinen bloempot. Op deze manier verkoop je veel gerichter een bepaald artikel. Doe je dit goed voor al je artikelen dan kan dat flink wat extra Google ranking opleveren. 

5.    Snelle website

Klanten die op een website zitten die langzaam laadt klikken sneller weg en gaan via een andere website opzoek naar informatie of producten/diensten. Deze korte traffic op je website is voor Google het teken om je website niet hoog te laten scoren. Zorg dus voor snelle en goede servers. 

6.    Belangrijkste info bovenaan 

Jij wil klanten gelijk geven waar ze aan toe zijn. Dit doe je door belangrijke informatie die op je website te vinden is gelijk boven aan te zetten. Bied jij highclass bloempotten aan, dan is het goed om gelijk boven aan je website te beste verkochte en mooiste bloempotten te zetten. Hierdoor wordt er gericht gekocht en zijn klanten tevreden en komen ze vaker terug. 

7.    Veel woorden per pagina 

Woorden, woorden, woorden. Er moet gewoon heel veel tekst komen op jouw pagina’s en in je artikelen. Blogs van 350 woorden maken eigenlijk al geen indruk meer op Google. Probeer indruk te maken door artikelen te plaatsen van 1500 woorden of meer. Zet ontzettend veel informatie in deze longreads, hierdoor zal Google je hoger gaan ranken. 

Alles wat je wilt weten over refurbished Iphones

Vorig article

Wat je nodig hebt voor de ideale gaming setup!

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet