Handig

Zo maak je het gezellig op kantoor: 3 tips

0
silver imac turned on

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan. Dat betekent ook voor veel mensen dat hun vrije dagen er weer op zitten. Misschien vind je het fijn om weer lekker in het ritme te komen of kijk je er juist tegenop om weer aan de slag te gaan. Een goede werkomgeving speelt hierbij een essentiële rol. Als jij je prettig voelt op kantoor, zal het ook veel makkelijker worden om terug te keren. Natuurlijk is functionaliteit daarbij belangrijk, maar ook de sfeer mag niet vergeten worden. Maar hoe maak je het eigenlijk gezellig op kantoor? Met behulp van de volgende drie tips moet dit wel lukken.

1.      Moderne kantoormeubelen

De basis moet goed zijn. Daarom moet er voldoende aandacht worden geschonken aan het vinden van de juiste kantoormeubelen. Een modern interieur, passend bij het imago van jouw bedrijf. Niet alleen uiterlijk speelt een belangrijke rol, ook de functionaliteit. Houd daarom rekening met de ergonomie van de meubels. Probeer niet te besparen door voor minder goede kwaliteit te kiezen. Vergeet niet dat ergonomie kan bijdragen aan minder ziekteverzuim, lichamelijke ongemakken en zelfs een hogere productiviteit. Als deze meubels ook nog eens in een mooi jasje zijn gestoken, dan is dit natuurlijk helemaal mooi meegenomen.

2.      Geef het bedrijf een gezicht

In theorie hebben veel bedrijven ongeveer dezelfde inrichting nodig om te kunnen functioneren. Toch is het wel belangrijk om iets toe te voegen wat enkel voor jouw bedrijf van toepassing is. Het bedrijf een gezicht te geven. Bijvoorbeeld door foto’s van de medewerkers op te hangen of grappige quotes die voor hen van toepassing zijn.

Het is belangrijk om ook voor de klant te laten zien hoe de bedrijfscultuur op de werkvloer is. Hoe het contact tussen de medewerkers is. Wat de klant van jullie contact kan verwachten. Bovendien geeft het ook meer menselijkheid aan een bedrijf. Bezoekers zien direct met wie ze in contact kunnen komen. Verwerk dit op een speelse manier aan de muur en het kantoor oogt niet alleen een stuk gezelliger, maar ook nog eens veel persoonlijker.

3.      Meer groen op kantoor

Natuurlijk wil je jezelf liever geen extra werk bezorgen. Toch kan het goed zijn om een aantal plantjes aan het interieur toe te voegen. En nee, dat betekent echt niet dat je hier dagelijks mee in de weer bent. Er zijn genoeg planten die het beter doen als er juist zo min mogelijk aandacht aan ze wordt geschonken. Zelfs zonder groene vingers kun je deze dus eenvoudig toevoegen aan het interieur. Dat staat niet alleen gezellig, het biedt ook nog eens tal van gezondheidsvoordelen.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van planten op het gedrag en de productiviteit van de mens. Zo blijken mensen in een groene kantooromgeving veel minder stress te ervaren. Daarnaast hebben planten luchtzuiverende kwaliteiten. Hierdoor is de luchtkwaliteit in deze kantooromgevingen beter, wat weer van invloed kan zijn op het ziekteverzuim. 

Wat je nodig hebt voor de ideale gaming setup!

Vorig article

Interieur tips voor een luxe uitstraling

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig