Tech nieuws

Wat is sim only precies en wat maakt het zo aantrekkelijk?

0

Op het moment dat je oude telefoonabonnement bijna afloopt of dat je überhaupt op zoek bent naar een abonnement wat goed bij jou en je telefoonverbruik past, dan ga je je waarschijnlijk verdiepen in alle ins and outs van de telefoonwereld. Wat maakt het ene abonnement aantrekkelijker dan de ander en hoe weet je wat het abonnement is dat het beste bij jou past? Of hoe je een keuze maakt uit de beste sim only abonnementen aanbiedingen?

Wat is sim only precies?

Het belangrijkste om te onthouden als het gaat over een sim only abonnement is dat je niks aan kosten betaalt voor je telefoon toestel, maar alleen voor je abonnement. Dat betekent dat de enige kosten die je hebt zijn voor het aangesloten zijn op het netwerk van je provider en het aantal belminuten wat je per maand verbruikt, eveneens als sms’jes en je aantal verbruikte MB’s per maand. Als je een sim only abonnement afsluit, krijg je een losse simkaart, in plaats van eentje die zich al in een toestel bevindt. Je kunt deze sim kaart dus gewoon in een los toestel aanbrengen. Dat betekent ook dat je maandelijkste premie een stuk lager is dan wanneer je een toestel ‘koopt’ bij een abonnement. In dat geval duurt het vaak even voordat je je telefoon volledig hebt afbetaald, en zijn je maandelijkse kosten waarschijnlijk een stuk hoger.

silhouette photo of person holding smartphone

Sim only de toekomst?

Vanaf het jaar 2017 is het een en ander veranderd op het gebied van sim only abonnementen. In principe sluit je vandaag de dag standaard een sim only abonnement af. Dat is de basis, en wanneer je óók een toestel zou willen dan sluit je eigenlijk een ‘extra’ abonnement af, bovenop je sim only abonnement. Hierbij betaal je je toestel in termijnen af, en heb je maandelijks dus een stuk meer kosten.

Waarom sim only?

De belangrijkste voordelen van een sim only abonnement zijn er meerdere, maar vooral dat het een stuk goedkoper is. Doordat je namelijk niet je toestel hoeft af te betalen, scheelt dit in wat je elke maand aan je provider moet betalen. Omdat er veel aanbieders zijn die een sim only abonnement aanbieden, is er veel concurrentie en daardoor zijn er ook vaak mooie aanbiedingen te vinden. In sommige gevallen is het daarom zelfs goedkoper om én een sim only abonnement aan te schaffen én een los toestel te kopen, dan dt je voor een abonnement zou kiezen die beiden combineert. Alsof dat niet genoeg is, is een sim only abonnement over het algemeen een stuk flexibeler dan een abonnement inclusief een toestel. Omdat je het toestel in termijnen af dient te betalen, wordt er vaak een contract opgesteld voor 1 of 2 jaar. Een sim only abonnement biedt een stuk meer flexibiliteit. Veel sim only abonnementen zijn zelfs maandelijks opzegbaar, waardoor je nooit ergens écht aan vast zit. Om er zeker van te zijn dat je het beste en goedkoopste sim only abonnement hebt, kun je verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.

Weg met stress: zo kom je tot rust na een drukke dag 

Vorig article

De voordelen van een luchtreiniger

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws