Handig

Combineer verschillende soorten raamdecoratie

0

Er zijn verschillende soorten raam decoratie te vinden. We spreken van harde en zachte raam decoratie. Onder de zachte raam decoratie vallen bijvoorbeeld in-betweens en vitrage en onder de harde raam decoratie vallen jaloezieën die gemaakt kunnen zijn van hout maar ook van andere materiaal. Het is heel goed met elkaar te combineren. Je bent dus echt niet aan 1 soort raam decoratie gebonden. Je moet wel een beetje durven en het is zeker niet voor iedereen weggelegd om dat met elkaar te combineren.

Combineer kleuren

Je kunt op verschillende manieren combineren. Je kunt combineren op materialen maar je kunt ook heel erg goed combineren op kleur. Over die laatste gaan we het nu even hebben. Ga je voor alles heel erg rustig en kies je voor effen kleuren of durf jij juist een printje te gebruiken? Ga je voor de rustige kleuren of durf jij een knalkleur erbij te doen? Juist wanneer je gaat combineren trekt het meteen het oog. Je hebt dan echt wel een eyecatcher waar vele mensen die bij jou over de vloer komen zeker wat van zullen zeggen. Je kunt in je raamdecoratie heel goed de kleur terug laten komen die jij in je accessoires hebt.

Combineer materialen

Je kunt niet alleen combineren met kleuren maar zeker ook met materialen. Het grote voordeel is dat je dan een dubbele werking hebt als je twee verschillende materialen gaat combineren met elkaar. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een combinatie van houten jaloezieën met inbetween gordijnen dan combineer je eigenlijk het tegenhouden van geluid van de inbetween raamdecoratie met het verduisterende effect van de houten jaloezieën op maat. Zo heb je er dubbel profijt van en het staat ook nog eens heel erg stoer.

Zo zie je maar weer dat durven combineren voor heel veel leuke maar ook zeker mooie combinaties kan zorgen die je misschien eerder niet had durven doen. Door het bestellen van de verschillende stalen of het gaan kijken in een raam decoratie winkel kom je zeker veel meer erover te weten en kan jij misschien makkelijker jouw keuze maken. Het grote voordeel is dat jij je daar ter plekke meteen kan laten adviseren door de gespecialiseerde mensen die daar in de winkel staan. Heb jij stiekem al een keuze kunnen maken of moet je er toch nog heel goed over nadenken wat je precies gaat doen in jouw leuke huisje?

Deze praktische voorbeelden van domotica kan jij toepassen in huis

Vorig article

Waarvoor kan je een zakelijke lening gebruiken?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig