Handig

Garage ombouwen tot studio

0

Wil je je garage ombouwen tot een moderne en geluidsdichte studio? Dan vind je in deze blog handige tips. Ook delen we een handig overzicht van de kosten met je voor het verbouwen van je garage tot een studio. Lees dus snel verder!

Jij droomt ervan om een studio aan huis te hebben? De garage is de perfecte plaats in huis om een eigen oefenruimte te creëren. En gelukkig kan je dit heel goed zelf doen. Natuurlijk moet je wel weten wat je nodig hebt voor het ombouwen van je garage tot studio. Ook vind je in dit artikel een globaal overzicht van de kosten voor de verbouwing en als laatste wil je natuurlijk een financiering rond maken. Soms is het nodig om een persoonlijke lening aan te vragen. Daarom zullen we ook dit onderwerp met je doornemen.

Tips garage verbouwen tot studio

Je wil dus jouw garage gaan verbouwen tot een studio. Hiervoor moet je rekening houden met een aantal zaken. Denk dan aan warmte-isolatie, geluidsisolatie, solide structuur en het creëren van misschien wel een aparte speelruimte.

  1. Warmte-isolatie

Vaak zijn garages niet geïsoleerd tegen de kou of warmte. Je hebt veel dure materialen in je studio staan, dus deze mogen geen vochtschade oplopen. Daarom zal moeten beginnen met het isoleren van de garage. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra frame tegen de bestaande muur aan te maken om hierin isolatie te verwerken.

  1. Geluidsisolatie:

Je wil natuurlijk niet je buren tot last zijn. En voor de akoestiek doet het natuurlijk ook wat wanneer jij de volledige studio hebt geïsoleerd. Je kan kiezen voor verschillende materialen, zoals schuimrubber of een bepaald soort geluidsisolerende reliëf op de muren.

  1. Ventilatie:

Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien bij de isolatie van een studio. Installeer daarom ook gelijk een goede afzuiger, zodat je vrij kan ademen en er niet alsnog een deur open hoeft te staan.

  1. Kieren dichten:

Loop ook nog even alle kieren na wanneer alles is gebouwd. Wanneer er kieren in het framewerk zitten verstoort dit zowel de warmte-isolatie als de geluidsisolatie. Loop alles dus nog een keer langs als de studio af is.

Ben je benieuwd naar meer praktische tips over de opbouw van jouw studio en welke materialen jij hier het beste voor kan gebruiken. Bekijk dan het onderstaand filmpje. Hier wordt duidelijk uitgelegd welke materialen je kan gebruiken om zelf een geluidsstudio te bouwen.

Garage ombouwen tot studio kosten

Afhankelijk van de grote van jouw garage zal je een bepaald bedrag kwijt zijn voor het realiseren van je studio. Wanneer jij een losse ruimte wil waar de muziek wordt opgenomen en een aparte ruimte voor de bewerking dan zal dit natuurlijk ook extra kosten met zich meebrengen.

Voor een vrijwel geluidsdichte en geïsoleerde professionele muziekstudio ben je tussen de 15.000 en 25.000 euro kwijt. We hebben het dan puur over de verbouwing. Hier komen uiteindelijk nog kosten bij voor de inventaris. Dit is een grove schatting omdat de grote van jouw studio een flinke rol speelt.

Financiering garage verbouwen tot studio

Misschien heb je flink wat geld op je rekening staan en kan je zo’n groot bedrag in één keer afrekenen. Maar voor de meeste mensen is dit niet mogelijk. Je kan hiervoor ook een lening aanvragen om zo de financiering voor dit project rond te krijgen.

 

Veilig en anoniem surfen met VPN, wat zijn de voordelen?

Vorig article

eToro: alles over het populaire handelsplatform

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig