Tech nieuws

Voor- en nadelen van crypto

0

Een crypto is een digitaal tegoed wat wordt beheerd door algoritmes. De munten van crypto zijn niet tastbaar, maar zijn eigenlijk een soort codes net als een wachtwoord. De crypto is een redelijk onzekere munt. Maar ieder nadeel heeft ook een voordeel. Wij zetten de voor- en nadelen van de crypto voor je op een rijtje.

Handelsuren

Een van de voordelen is de soort openingstijden. De cryptomarkt is 24 uur per dag en zeven dagen per week geopend, omdat het platform zich online plaatsvindt. Op de markt bevinden zich geen toezichthouders of gecentraliseerde overheidsorganisaties. De transacties vinden direct tussen de desbetreffende personen plaats, zonder tussenkomst van derden, zoals een bank. Heel af en toe is de markt niet beschikbaar, doordat de infrastructuur van de markt dan toe is aan een update.

Liquiditeit

Met de liquiditeit kan er worden gemeten hoe snel en gemakkelijk crypto wordt omgezet in geld, zonder daarmee de marktprijzen te beïnvloeden. Liquiditeit zorgt voor een betere prijsbepaling en sneller afhandelingen van verschillende transacties, waardoor de liquiditeit erg belangrijk is. De cryptomarkt wordt beschouwd als een illiquide markt. Dit komt doordat de transacties zijn verspreid over meerdere beurzen. De transacties worden hierdoor verkleind en dat kan een grote invloed uitoefenen op de marktprijzen. Dit is ook meteen de reden dat de cryptomarkt zo volatiel is.

Wettelijk betaalmiddel

Op dit moment is de crypto nog geen wettelijk betaalmiddel. Dit komt onder andere door de sterke koersschommeling van de munt. De transactie heeft een korte verwerkingstijd, maar in deze tussentijd kan de koers ook alweer veranderd zijn. Nog een reden is de hoge transactiekosten. De kosten van transactie zijn voor zowel de betaler als de ontvanger nadelig. We zullen dus allereerst moeten wachten op het stabieler worden van de crypto. Wellicht wordt de crypto later een wettelijk betaalmiddel.

Lastig uitleggen

Het is vrij moeilijk om aan andere uit te leggen hoe de crypto precies in elkaar zit en hoe het werkt. Er komen veel begrippen en technieken kijken bij de crypto, waardoor het lastig te begrijpen is. Dit zorgt in tussen weer voor een nieuw probleem, mensen worden bang om het te gaan accepteren. Ze weten niet goed hoe het werkt en hebben daardoor ook geen mening.

Meer informatie

Wanneer jij voorzien bent van alle informatie en begrijpt waar je mee bezig bent, dan kun je verder. Www.anycoindirect.eu is een platform waar eenvoudig, snel en veilig cryptocurrency gekocht en verkocht kan worden. Het blijft belangrijk om je van tevoren goed in te lezen over het onderwerp. Ken de risico’s en weet waar je aan begint.

Wanneer is het handig om een gehoortest te doen?

Vorig article

Reedcontacten: dit wil je erover weten 

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Tech nieuws