Internet

Dit is het verschil tussen de Amerikaanse en Nederlandse Netflix

0

Misschien komt dit bericht überhaupt wel voor jou uit de lucht vallen. Is er een verschil tussen de Amerikaanse en Nederlands Netflix? Jazeker. Maar wat dat verschil nu precies is en wat dat voor jou betekent: dat vertellen we je in deze blog. Zet je favoriete Netflixserie dus even op pauze en kom er alles over te weten.

Allereerst is het goed om uit te leggen wat Netflix nu eigenlijk is. Netflix is wat we noemen een streamingdienst. Dit houdt in dat je voor een vast bedrag per maand onbeperkt video’s en series kunt streamen. Netflix is over komen waaien uit Amerika en ondertussen kunnen we allemaal haast niet meer zonder.

USA vs. NL

Netflix Amerika is niet hetzelfde als Netflix Nederland. Wat bedoelen we hier mee?

  1. Netflix biedt in Amerika als sinds 2007 streaming aan, maar pas sinds 2013 in Nederland
  2. De prijs van Netflix is in Amerika anders dan in Nederland
  3. En het belangrijkste: het aanbod van series en films is in Amerika anders dan in Nederland

Er zijn dus een aantal verschillen tussen de Nederlandse en de Amerikaanse Netflix. Laten we bijvoorbeeld kijken naar wat je als gebruiker betaalt. De prijs in Amerika wordt natuurlijk in dollars berekend en in Nederland in euro’s. Het is lastig te bepalen hoeveel duurder Netflix in Amerika is. In Amerika betaal je 13 dollar. Dat is omgerekend meer dan 10 euro per maand. In Nederland betaal je 8 euro per maand. Goede deal, zou je denken. Maar er zit een een flinke adder onder het gras: je kunt in Nederland namelijk veel minder verschillende series en films kijken dan in de VS.

Het aanbod in Amerika is vele malen groter dan in Nederland. Veel populaire Netflix-series zijn in de Amerikaanse Netflixbibliotheek wél te vinden, maar in de Nederlandse niet. Aan de andere kant heb je ook Nederlandse series en films op Netflix staan die je dus niet op de Amerikaanse versie vindt.

Is het mogelijk om Amerikaanse Netflix te bekijken in Nederland?

Nu denk jij natuurlijk: is het dan mogelijk dat ik in Nederland inlog op de Amerikaanse Netflix? Daar is tenslotte veel meer aanbod. Officieel mag het niet van Netflix. Zij controleren via je internetverbinding waarvandaan je inlogt. Geen nood: er is een manier om deze blokkade te omzeilen en jouw favoriete series te binge-watchen. Dit kan namelijk door een VPN te installeren op je computer. Met een VPN kun je digitale adres (IP-adres) aanpassen, waardoor het lijkt alsof je je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bevindt. Op deze manier kun je toch op Netflix USA komen, omdat Netflix denkt dat je vanuit de VS verbinding maakt met de Netflixwebsite.

Wat is dus het verschil tussen de Nederlandse en Amerikaanse Netflix-variant?

Allereerst bestaat Netflix in Amerika dus veel langer dan in Nederland. Ook is er een verschil in de abonnementsprijs. Het meeste in het oog springende verschil is echter dat de Amerikaanse Netflixaanbod veel uitgebreider is dan het Nederlandse. Wil je dus genieten van veel meer films en series, dan is een VPN-verbinding een goede investering.

Online marketing uitbesteden

Vorig article

Autoverzekering onder de 24 jaar: dit moet je allemaal weten

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet