Viral

Truffels als medicijn voor je depressie, zo werkt het

0

Heb jij weleens gehoord van truffels als medicijn? De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over truffels als medicijn voor je depressie. Wij vertellen je er in het kort meer over. 

In 2019 is door onderzoeken gedaan in het UMC Utrecht en Groningen gebleken dat een stof in truffels en paddos werkt tegen hardnekkige depressies. Antidepressiva wordt vaak gegeven aan patiënten die kampen met depressies, maar dit lijkt een goed alternatief te zijn. Onder toezicht krijgen ze een behandeling met de stof psilocybine wat dus ook in truffels en paddos zit. 

Je kan gebruik maken van de werkende stof psiliocybine, maar deze zit ook in bijvoorbeeld pajaritos truffels die je gewoon online kan bestellen. 

Een behandeling en onderzoek

Aan een drugs liefhebbend hoef jij niet te vertellen wat de positieve effecten zijn van paddos. Maar de buitenwereld ziet drugs vaak als slecht, tot nu. Want steeds vaker hoor je over Cannabis olie en nu dus ook over truffels. Je kan niet zomaar beginnen met de behandeling. Zo word je onder toezicht geplaatst en volgen er meerder individuele gesprekken voordat je mag beginnen. Er zullen getrainde therapeuten zijn die je verder helpen in je proces naar herstel. 

Hoe werkt een behandeling met truffels? 

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Zo wordt er weleens gewerkt met microdoseringen. Hierbij gebruik je over de periode van een maand, dit doe je in zulke kleine hoeveelheden dat je de effecten maar heel licht ervaart. Gedurende deze maand zullen er verschillende gesprekken plaatsvinden met artsen en therapeuten om jouw herstel en voortgang in de gaten te houden. 

Ook is er een behandeling waarbij er maar één sessie plaatsvindt. Deze wordt afhankelijk van jouw depressie om de drie tot zes maanden herhaalt. Hierbij neem je voldoende psilocybine om 4 tot 6 uur effecten te merken. Hierna en hiervoor ga je intensief in gesprek met een therapeut. 

Wat zijn de effecten?

Vaste denkpatronen zijn vaak de reden dat iemand in een depressie raakt. De stof psilocybine zorgt ervoor dat je dat denkpatronen worden opengebroken. Zo kan je vrijer denken en maken je hersenen verbindingen die ze in nuchtere toestand maar moeilijk kunnen maken. De effecten zijn net als bij een trip met truffels, echter wordt jij onder toezicht geplaatst en ga je na de sessie weer in gesprek met een therapeut.

Ook kunnen er negatieve effecten optreden. Deze zullen plaatsvinden gedurende de sessie. Het kan zijn dat de patient spanningen en angsten ervaart. Dit kan er allemaal voor zorgen dat de gebruikelijke patronen worden doorbroken. 

Wil je meer weten over deze onderzoeken? Bekijk dan dit artikel.

Tips om de tijd te doden

Vorig article

Voordeel halen uit low-code development: vermijd deze vijf fouten 

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Viral