Handig

Klein magazijn? Deze materialen heb je zeker nodig 

0

Jij bent ondernemer en hebt net een klein magazijn gehuurd. Dan zal je ook een aantal materialen nodig hebben voor een soepel verloop. Wij zetten ze voor je op een rij. 

In dit artikel richten wij ons door vooral om materialen voor kleine magazijnen. Het kan zijn dat jij vanuit je woning over bent gegaan op een magazijn omdat er steeds meer vraag is naar je product. Van kleding tot aan voedingssupplementen. Hiervoor heb je materialen nodig om het makkelijk te maken deze te verplaatsen door je magazijn of het verpakkingsproces vloeiend te laten verlopen. 

Palletwagen 

Ga je pakketjes verzenden of ontvang je grote hoeveelheden aan pakketten? Dan ga je zeker baadt hebben bij een palletwagen. Een palletwagen kopen hoeft helemaal niet duur te zijn, want je hebt ze in alle soorten en maten. De meest simpele palletwagens zijn waarschijnlijk al geschikt voor in jouw magazijn. Maar je hebt ook palletwagens met een hydrolyse pomp waardoor je op hoogte kan stapelen in stellingen zonder daarvoor een heftruck aan te hoeven schaffen. Check de link voor meer informatie. 

Rollenbaan 

Ga je materialen verpakken en wil je dat zo netjes mogelijk doen? Dan kan je bijvoorbeeld twee of drie tafels neerzetten waar je producten op staan. Je kan nu langs de band een doosje vullen met de producten die op de order staan. Vervolgens gaan deze op een rollenband en kan je op deze manier 5 tot 10 orders tegelijk doen. Wanneer je de orders allemaal hebt gedaan is het tijd voor het verpakken. 

Verpakkingstape dispenser 

Nu is het tijd om de dozen te sluiten. Dit kan je handig doen met een verpakkingstape dispenser. Hiermee kan je supersnel pakketjes dichtplakken en weer door naar de volgende lading pakketjes. Zo’n dispenser hoeft niet veel geld te kosten, maar je wil hem wel van goede kwaliteit. Want pakketjes van lage kwaliteit zullen vaak snel stuk gaan als je ze veel gebruikt. Dus goedkoop is uiteindelijk duurkoop. 

Magazijnwagen 

In een klein magazijn is het hebben van een magazijnwagen ideaal. Vooral wanneer je dagelijks veel pakketjes de deur uit moet doen kan je deze onderverdelen in orders. Zodra er dan weer een pakketdienst voor de deur staat kan je ze gemakkelijk met ze mee geven. Je hoeft dan niet per pakketje heen en weer te lopen maar rolt gewoon in één keer de volledige dagelijkse bestellingen de deur uit. 

Je kan ook kiezen voor een rolcontainer wanneer je echt aan veel pakketjes per dag komt. 

Verpakkingsmaterialen 

Als laatste adviseren wij je om na te denken over verpakkingsmaterialen. Ga bijvoorbeeld voor verpakkingsmaterialen die gepersonaliseerd zijn. Voor een klant is het heel aantrekkelijk wanneer er een doosje binnenkomt waar jouw naam en merk op staat. Misschien met daarbij wel een kaartje met een klein bedankje voor de bestelling. Op deze manier zorg jij ervoor dat je klanten behoudt en speciaal laat voelen. 

Ook is het goed om vooral in deze tijd na te denken over milieuvriendelijke verpakkingen. Dit is vaak iets duurder maar geeft een luxere uitstraling. 

Hoe verbeter je jouw positie als ondernemer?

Vorig article

Internet voor je onderneming, waar moet je aan denken? 

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig