Internet

3x tips waarmee jij jouw website eenvoudig sneller kan maken

0

Er zijn veel zaken die van invloed zijn op de zogenaamde ‘sales funnel’. Functionaliteit en vindbaarheid zijn twee onderdelen die goed op orde moeten zijn, maar ook de laadsnelheid van jouw website is een factor waar de nodige aandacht aan geschonken moet worden.

Maar hoe kun je er zelf nou voor zorgen dat de snelheid van jouw website op orde is? Wij kunnen alvast verklappen dat dit kan liggen aan een goede webhosting, zoals een Magento 2 hosting of Shopware hosting In dit blog geven we je een aantal tips meer die zullen bijdragen aan een vlottere website, zodat jouw ‘potential customers’ niet afgeleid worden van hun doel: jouw product kopen!

1 – Pas de afbeeldingsgrootte aan

Haarscherpe foto’s die een hoge mate van kwaliteit vertonen kunnen een lust vóór het oog, maar ook een doorn ín het oog zijn. Staan er afbeeldingen op jouw website die een grootte hebben van enkele GB’s, dan neemt dit erg veel ruimte in beslag van het domein. Dit kan een trage website tot gevolg hebben. Gelukkig zijn er voldoende online tools waarbij je de afbeeldingsgrootte gemakkelijk kunt wijzigen.

2 – Browser caching: de sleutel naar snelheid

Voor een leek kunnen bepaalde termen erg ingewikkeld lijken. Browser caching lijkt op voorhand misschien ook zo’n term, maar in de praktijk valt dit wel mee. Surft een gebruiker voor de eerste keer naar jouw domein, dan moet de server eerst alles binnenhalen. Door browser caching in te stellen, zorg je ervoor dat dit niet meer noodzakelijk is bij een tweede keer. Dit scheelt behoorlijk veel laadtijd en is erg eenvoudig.

3 – Kies voor goeie webhosting

Webhosting is ook zo’n factor die van invloed is op de laadsnelheid van jouw webshop of website. De beste definiëring van hosting is het gebruikmaken (of eigenlijk lenen) van een externe server, die ervoor zorgt dat de opslagcapaciteit en het werkgeheugen optimaler zullen werken.

Een partij die hier zich uitermate goed voor leent, is Hipex. Deze partij verzorgt de webhosting van grote spelers als de ANWB en Siebel Juweliers en timmert daarmee aardig aan de weg. Ben je benieuwd wat Hipex voor jouw website kan betekenen of wil je gewoon even neuzen tussen de klantcases? Zij bieden je namelijk onder andere een Magento 2 hosting of Shopware hosting. Neem dan nu gerust een kijkje op hun website!

PGP Telefoon: wat is het en waar een goede te kopen?

Vorig article

Is er een opleiding voor SEO in Nederland?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Internet