Blogs

Op zoek naar optimaal comfort binnenshuis? Deze tips helpen je op weg!

0

Terwijl het leven steeds drukker wordt, zijn we onze vrije tijd steeds meer gaan waarderen. Vooral de afgelopen jaren is deze trend echt omhoog geschoten, waardoor men veel meer belang is gaan hechten aan het doen van leuke dingen in een comfortabele omgeving.

Dit geldt ook voor de tijd die je thuis besteed, waardoor het belang van een prettige thuisomgeving alleen maar belangrijker is geworden. Dit lukt echter niet altijd even goed, omdat het soms een bij elkaar geraapte boel kan zijn. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van jouw huis, hebben we de volgende tips voor je. Zo geniet je dadelijk optimaal van jouw binnenruimtes, zodat je er comfortabel bijzit!

Tip #1: Comfort begint bij de juiste indeling

Om optimaal te kunnen genieten van de tijd die je binnenshuis besteed, is het handig om goed na te denken over de manier waarop je jouw kamers hebt opgezet. Welke meubels staan er allemaal, hoeveel staat er in de kamer, welke kleuren kom je zoal tegen en wat zie je nog meer als aanvulling op het meubilair? Stuk voor stuk elementen die ervoor kunnen zorgen dat je je meer of juist minder comfortabel gaat voelen in jouw woon- of slaapkamer.

Daarom is het belangrijk goed te indexeren wat er precies in jouw huis te vinden is en wat eventueel als storend wordt ervaren. Een ruimte met een goede balans zorgt er namelijk voor dat het veel fijner oogt, waardoor je je meteen een stuk beter gaat voelen.

Onze tip: Zorg ervoor dat je een goede mix hebt tussen natuurlijke tinten en elementen zoals hout die rust uitstralen, waar je tegelijkertijd wat eigen karakter bij kunt voegen door middel van jouw favoriete kleuren en voorwerpen. Zo creëer je een prettige omgeving zonder dat het standaard en zielloos aanvoelt!

Tip #2: Naast meubilair speelt verlichting een belangrijke rol

Dit spreekt natuurlijk voorzich, want dankzij verlichting kun je de sfeer binnen een ruimte gemakkelijk beïnvloeden. Denk hierbij aan een prettige, warme gloed die jouw woonkamer meteen een stuk gemoedelijker laat ogen, of een koude, frisse opzet die ervoor zorgt de je jouw focus kunt bewaren. Het kan allemaal met behulp van verlichting!

Verlichting is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor er altijd iets is wat bij jouw smaak gaat passen. Denk hierbij aan hanglampen met losse lampen, wandlampen die perfect zijn voor een sfeervolle opzet of inbouwspots die niet alleen als sfeermaker dienen, maar ook perfect zijn als hoofdverlichting.

Tip #3: Maak het leven makkelijker met Zigbee producten

Anno 2022 zijn er ook veel meer technische opties die het leven een stuk comfortabeler maken. Denk hierbij aan een slimme koelkast die je helpt met het samenstellen van jouw boodschappenlijstje, een slimme assistent die reageert op jouw stem of een slimme verwarming die het huis altijd op de perfecte temperatuur houdt. Hierdoor kun je snel en vooral gemakkelijk jouw gang gaan, zonder dat je constant bezig bent met randzaken. Veel slimme producten zijn voorzien van een techniek genaamd Zigbee, wat ervoor zorgt dat ze met elkaar én met jou kunnen communiceren.

Dit geldt overigens ook voor verlichting, want met de opkomst van slimme verlichting is het besturen van verlichting een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Zo kunnen lampen die op het Zigbee protocol werken op afstand geschakeld worden, kun je gebruik maken van tijdsloten en kun je jouw lampen gemakkelijk besturen met een van de vele beschikbare apps. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen tussen een van de maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren die een spot kan bieden, mits deze worden ondersteund. Hierdoor kun je op elk gewenst moment genieten van de perfecte hoeveelheid licht in welke kleur dan ook.

Reedcontacten: dit wil je erover weten 

Vorig article

Verschillende hamers en waarvoor je ze kan gebruiken

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs