Handig

Verschillende hamers en waarvoor je ze kan gebruiken

0

Wil jij weten voor welke klus jij welke hamer moet gebruiken? In deze blog komen alles hamers met hun beste taak voorbij. 

Er zijn veel verschillende hamers en ieder hamer heeft zijn eigen taak die hij het beste kan uitvoeren. Lichtgewicht hamers, grote hamers, houten hamers en rubberen hamers. Wij zetten allerlei verschillende hamers op een rij zodat jij de juiste hamer bij de juiste taak kan vinden. 

Gewone hamer 

Deze hamer heeft vaak een houten steel en een ijzeren kop. Dit is een hamer voor de kleinere klusjes in huis. Denk aan het inslaan van een spijker. Deze hamer wil je dan ook niet gebruiken voor grote klussen zoals sloopwerkzaamheden 

Klauwhamer 

Deze hamer is een bankhamer, maar is gemaakt voor het iets zwaardere timmerwerk. Zo heeft hij ook een V-groef aan de achterzijde. Hiermee kan je spijkers uit het hout trekken. Vaak is hij ook een stuk zwaarder waardoor je grotere klappen kan geven. 

Voorhamer 

Wil jij gaan slopen, dan kom je uit bij de voorhamer. Eigenlijk is het gewoon een grote normale hamer. Vaak is de steel zo’n 80 centimeter lang en heeft hij een zware kop. Deze wordt voornamelijk gebruikt om bijvoorbeeld een muurtje om te slaan of iets anders te slopen. 

Moker 

Dit is eveneens een sloophamer. Maar de voorhamer is een stuk langer en groter. De moker is dan ook gemaakt voor de kleinere sloopwerkzaamheden. Wanneer je bijna klaar bent met het muurtje, maar de randjes ook wil afbikken dan kan dit goed met een moker. 

Rubberen hamer 

Als jij wil gaan straten dan kom je al snel uit bij een rubberen hamer. Met deze hamer kan je flinke tikken uitdelen, maar je maakt er niets mee kapot. Door de vering in het rubber zal je dus eventuele straatstenen heel laten, maar krijg je ze wel op hun plaats. 

Houten hamer 

Met deze hamer wil je zeker geen spijkers in de muren slaan, want dan heb je hem snel kapot. Hij wordt vaak gebruikt voor het bevestigen van hout op hout. In veel gevallen gaat het hier om gedetailleerd werk en niet om grove ondernemingen. 

Kunststof hamer 

Wil jij metaal gaan werken? Dan maak je in veel gevallen gebruik van een kunststof hamer. De kop is van zacht kunststof waardoor je niets beschadigd, maar toch kan je wel klappen uitdellen. 

Wil jij in de bouw gaan werken? Dan is dit het moment om in te starten. Bekijk eens dit artikel om te zien hoe slim het is om nu in de bouw te gaan werken.  

Op zoek naar optimaal comfort binnenshuis? Deze tips helpen je op weg!

Vorig article

Arbodienst: wat doet deze dienst? 

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Handig