Blogs

Een blog beginnen, hoe pak je dat aan?

0
author blog create creative

Zou je graag een blog willen beginnen, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Om je te helpen een succesvolle blog te starten hebben we hieronder een paar tips zodat je vandaag nog kunt beginnen met bloggen. 

Begin een blog over iets wat je echt interesseert

Het eerste wat je doet is het kiezen van een onderwerp om over te bloggen. Misschien klinkt het als een open deur, maar kies als onderwerp voor je blog iets uit wat je echt oprecht interessant vindt. Als het onderwerp je niet echt interesseert zal het lastig worden om er elke week weer opnieuw voor te schrijven en zal je blog voordat het succesvol heeft kunnen worden al zijn gestopt.  

Domein en hosting aanvragen, en een website maken voor je blog

Heb je een onderwerp bepaald, dan is het tweede wat je doet een naam voor je blog bedenken en het aanvragen van een domein en hosting bij een provider. Als het domein nog vrij is en je aanvraag is geaccepteerd dan kun je een website voor je blog gaan maken. Het makkelijkste is dat met online blog omgevingen als Blogger of WordPress. In WordPress kun je bijvoorbeeld al in een uur een website voor je blog hebben opgezet. 

Een planning maken voor je blogposts

Het is handig om alvast een beetje vooruit te denken als je gaat bloggen en een lijstje te maken met leuke blogonderwerpen. Het gaat namelijk een keer gebeuren dat je niet weet waar je over moet schrijven. In plaats van uren naar je scherm te staren kun je dan over en van de onderwerpen gaan bloggen die je al had opgeschreven. Het helpt ook om elke week weer een blog te kunnen posten door een planning te maken waarin je van tevoren bepaalt wanneer je welke blogposts gaat schrijven en in welke volgorde je ze online zet.

Schrijf over een onderwerp dat een ander interessant vindt

Je wilt natuurlijk dat je blog gelezen wordt, dus is het logisch dat je over iets schrijft wat een ander interessant vindt om te lezen. Door zoekwoorden te analyseren met online tools als Google Ads zoekwoordplanner en Ubersuggest kun je zien welke woorden mensen invullen in een zoekmachine wanneer ze iets willen vinden. Wil je bijvoorbeeld over auto’s schrijven, en zie je dat op dit moment de zoekwoorden auto en roetfilter trending zijn, dan is dat een goed onderwerp voor een blogpost. 

Zorg dat je blog zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google terecht komt

Afgezien van het feit dat mensen je blogpost moeten lezen, moeten ze het ook kunnen vinden. Google bepaalt hoe hoog je komt in de zoekresultaten door onder andere de relevantie van je blog in te schatten. Google kijkt dan naar hoeveel andere websites naar jouw blog linken. Dat kan op een natuurlijke wijze gaan omdat iemand op zijn website een link maakt naar jouw website, maar je kunt zelf ervoor zorgen dat er veel naar jouw blog gelinkt wordt. Dat doe je door linkbuilding, het plaatsen van content op andere websites waarin een link is verwerkt naar jouw blog. Linkbuilding is een vak op zich, dus je kunt jezelf een hoop tijd besparen door linkbuilding uitbesteden aan een professioneel bedrijf. 

Bespaar geld en krijg meer voor je geld door internet en tv te vergelijken

Vorig article

5G Samsung – wat is het en hoe werkt het?

Volgend artikel

Is dit ook iets voor jou?

More in Blogs